«Μήδεια»: Ισχυρός παγετός και χιονοπτώσεις - Πότε εξασθενούν τα φαινόμενα

Κρήτη
«Μήδεια»: Ισχυρός παγετός και χιονοπτώσεις - Πότε εξασθενούν τα φαινόμενα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χιονοπτώσεις σε Αττική, Εύβοια, Κυκλάδες και Κρήτη έως το πρωί της Τετάρτης

 Ισχυρός παγετός αναμένεται σε μεγάλο μέρος της χώρας από τη νύχτα της Τρίτης 16/2 έως το πρωί της Τετάρτης 17/2 από την κακοκαιρία «Μήδεια» σύμφωνα με τα προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Αττική, στην Εύβοια και στην Κρήτη και χιονόνερο ή βροχή αναμένεται κατά τόπους σε παράκτιες περιοχές της Κρήτης.

Η  θερμοκρασία θα παραμείνει χαμηλή όχι μόνο αύριο, αλλά και καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Δυτική Μακεδονία αλλά και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας την Τετάρτη 17/2 θα επικρατήσει ολικός παγετός.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι περιοχές όπου η ελάχιστη θερμοκρασία που αναμένεται το πρωί της Τετάρτης 17/2 θα πέσει κάτω από μηδέν βαθμούς Κελσίου καθώς και οι ελάχιστες θερμοκρασίες για επιλεγμένες πόλεις της χώρας. Είναι εντυπωσιακό ότι στο σύνολο σχεδόν της ηπειρωτικής χώρας αλλά και σε σημαντικό μέρος της νησιωτικής θα σημειωθούν αρνητικές θερμοκρασίες.

Ο καιρός σήμερα

Χιονοπτώσεις σε Αττική, Εύβοια, Κυκλάδες και Κρήτη έως το πρωί της Τετάρτης 17 Φεβρουαρίου 2021.

Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα. Άνεμοι έως 8 μποφόρ στα Δωδεκάνησα με σταδιακή εξασθένηση.

Πιο αναλυτικά, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Αττική, στην Εύβοια και στην Κρήτη ενώ χιονόνερο ή βροχή αναμένεται κατά τόπους σε παράκτιες περιοχές της Κρήτης.

 Πιθανότητα για χιονόνερο ή χιόνι υπάρχει και για τις Κυκλάδες.

Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν και μετά το πρωί θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια, όμως από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -15 έως 0, στην υπόλοιπη Μακεδονία, στη Θράκη και στη Θεσσαλία από -8 έως 5, στην Ήπειρο από -6 έως 10, στην Ανατολική Στερεά από -6 έως 6, στη Δυτική Στερεά από -3 έως 8, στην Ανατολική Πελοπόννησο από -2 έως 7, στη Δυτική Πελοπόννησο από -2 έως 11, στα νησιά του Ιονίου από -1 έως 10, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από -2 έως 5, στις Κυκλάδες από 1 έως 5, στα Δωδεκάνησα από 2 έως 10 και στην Κρήτη από 2 έως 9 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, σταδιακά όμως θα εξασθενήσουν και από το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 2 έως 4 μποφόρ.

Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ. Στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, σταδιακά όμως θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς 3 έως 5 μποφόρ. Στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 έως 8 μποφόρ σταδιακά όμως θα εξασθενήσουν κατά 1 έως 2 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα γίνουν βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία ρεκόρ από τη «Μήδεια»: -25 βαθμοί Κελσίου στο Νέο Καύκασο Φλώρινας

 Θερμοκρασία ρεκόρ κατέγραψε ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr στο Νέο Καύκασο Φλώρινας το πρωί της Τρίτης 16 Φεβρουαρίου, κατά τη δεύτερη φάση της κακοκαιρίας «Μήδεια».

Συγκεκριμένα, περίπου στις οκτώ το πρωί η θερμοκρασία έπεσε στους -25.1 βαθμούς, ορίζοντας ένα νέο ρεκόρ ελάχιστης θερμοκρασίας για τους σταθμούς του δικτύου μας (εξαιρούνται οι σταθμοί μας στις δολίνες Κεχρωτής και Βαθυστάλου).

Δείτε ΕΔΩ την αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Φωτογραφία από Facebook Γιάννη Στεφανάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News