Τι λέει και τι δεν λέει η ανακοίνωση της Διοίκησης του ΠΑΓΝΗ για την ιατροδικαστική εξέταση στον 87χρονο

Κρήτη
Τι λέει και τι δεν λέει η ανακοίνωση της Διοίκησης του ΠΑΓΝΗ για την ιατροδικαστική εξέταση στον 87χρονο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 87χρονος κατέληξε χτες λίγο μετά τον εμβολιασμό του έναντι του κορωνοϊού στο εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου

Η πρώτη ανακοίνωση για τα αποτελέσματα της κατεπείγουσας ιατροδικαστικής εξέτασης που πραγματοποιήθηκε στον 87χρονο, ο οποίος έχασε την ζωή του 8 λεπτά μετά τον εμβολιασμό έναντι του κορωνοϊού, εξεδόθη νωρίτερα σήμερα από την Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «σύμφωνα με τα ευρήματα της Νεκροψίας – Νεκροτομής, σε σχέση με την απώλεια του συμπολίτη μας Φ.Α. ετών 87, λίγη ώρα μετά τον εμβολιασμό του, η απώλεια του οφείλεται, σε στένωση στεφανιαίων αγγείων και υπετροφική καρδιοπάθεια ενώ δεν διαπιστώθηκε εύρημα που να συνηγορεί σε αναφυλακτική αντίδραση ή άλλης, σχετιζόμενης με τον εμβολιασμό.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του».

Από την πρώτη ανακοίνωση της Διοίκησης του ΠΑΓΝΗ αναφορικά με την νεκροψία-νεκροτομή στον 87χρονο ηλικιωμένο, που κατέληξε χθες λίγο μετά τον εμβολιασμό του στο εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου, το αποτέλεσμα που περιγράφεται, όπως έγκριτοι ειδικοί επιστήμονες σημειώνουν, είναι το ιατρικό ιστορικό του 87χρονου, δηλαδή ότι έπασχε από στεφανιαία νόσο (στένωση στεφανιαίων αγγείων) και υπερτροφική καρδιοπάθεια, ευρήματα εν πολλοίς αναμενόμενα για την ηλικία του εκλιπόντα. Στη ανακοίνωση της Διοίκησης του ΠΑΓΝΗ δεν περιγράφεται ο εντοπισμός οξέος συμβάματος που να οδήγησε στον αιφνίδιο θάνατο, όπως  για παράδειγμα οξύ στεφανιαίο σύνδρομο με θρόμβο, ούτε αναφέρεται κριτική στένωση στεφανιαίων αγγείων.

Είναι προφανές από την ανακοίνωση της Διοίκησης του ΠΑΓΝΗ ότι δεν υπήρξαν τέτοια ιατροδικαστικά ευρήματα.

Επιπλέον στη σχετική ανακοίνωση δεν υπάρχει εύρημα αναφυλακτικής ή άλλης αντίδρασης.

Σαφώς λοιπόν δεν επιβεβαιώνεται, αλλά ούτε μπορεί να αποκλειστεί μέχρι στιγμής πέραν πάσης αμφιβολίας, η συσχέτιση του θανάτου του 87χρονου με το εμβόλιο, κυρίως αν λάβουμε υπόψη την χρονολογική σύμπτωση, αφού δεν έχει προκύψει εκ της νεκροτομής οξύ συμβάν που να εξηγεί τον αιφνίδιο θάνατο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, η έρευνα θα συνεχιστεί με εργαστηριακές και ιστολογικές αναλύσεις δειγμάτων, που ελήφθησαν από τον άτυχο 87χρονο.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι ο ηλικιωμένος προσήλθε στο ΠΑΓΝΗ χτες, πήραν το ιστορικό του σύμφωνα με το πρωτόκολλο και δεν υπήρξε καμία αντένδειξη για τον εμβολιασμό.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως 8 περίπου λεπτά μετά τον εμβολιασμό ο ηλικιωμένος έχασε τις αισθήσεις του, έγινε προσπάθεια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης.

Ο ηλικιωμένος επανήλθε για 5 λεπτά και στην συνέχεια έχασε και πάλι τις αισθήσεις του.

Η προσπάθεια των γιατρών για να τον επαναφέρουν στην ζωή κράτησε περίπου 50 λεπτά ωστόσο παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών επήλθε το μοιραίο.

Το γεγονός κρίθηκε ούτως ή άλλως ιδιαίτερα σοβαρό και για αυτό οι επιστήμονες του ΠΑΓΝΗ το ερευνούν μεθοδικά και με ιδιαίτερη προσοχή.

Άμεσα ενημερώθηκε κεντρικά το συντονιστικό του εμβολιαστικού προγράμματος και της φαρμακοεπαγρύπνησης του ΕΟΦ.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News