Η πρώτη ανακοίνωση του ΠΑΓΝΗ μετά την ιατροδικαστική εξέταση στον 87χρονο

Κρήτη
Η πρώτη ανακοίνωση του ΠΑΓΝΗ μετά την ιατροδικαστική εξέταση στον 87χρονο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Που οφείλεται ο θάνατος του 87χρονου, 8 λεπτά μετά τον εμβολιασμό έναντι του κορωνοϊού, σύμφωνα με την Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ

Ανακοίνωση για την κατεπείγουσα ιατροδικαστική εξέταση που πραγματοποιήθηκε στον 87χρονο, ο οποίος έχασε την ζωή του 8 λεπτά μετά τον εμβολιασμό έναντι του κορωνοϊού, εξέδωσε η Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η απώλεια του 87χρονου οφείλεται, «σε στένωση στεφανιαίων αγγείων και υπετροφική καρδιοπάθεια ενώ δεν διαπιστώθηκε εύρημα που να συνηγορεί σε αναφυλακτική αντίδραση ή άλλης, σχετιζόμενης με τον εμβολιασμό».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σύμφωνα με τα ευρήματα της Νεκροψίας – Νεκροτομής, σε σχέση με την απώλεια του συμπολίτη μας Φ.Α. ετών 87, λίγη ώρα μετά τον εμβολιασμό του, η απώλεια του οφείλεται, σε στένωση στεφανιαίων αγγείων και υπετροφική καρδιοπάθεια ενώ δεν διαπιστώθηκε εύρημα που να συνηγορεί σε αναφυλακτική αντίδραση ή άλλης, σχετιζόμενης με τον εμβολιασμό.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του».

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι ο ηλικιωμένος προσήλθε στο ΠΑΓΝΗ χτες, πήραν το ιστορικό του σύμφωνα με το πρωτόκολλο και δεν υπήρξε καμία αντένδειξη για τον εμβολιασμό. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως 8 περίπου λεπτά μετά τον εμβολιασμό ο ηλικιωμένος έχασε τις αισθήσεις του, έγινε προσπάθεια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης.

Ο ηλικιωμένος επανήλθε για 5 λεπτά και στην συνέχεια έχασε και πάλι τις αισθήσεις του. 

Η προσπάθεια των γιατρών για να τον επαναφέρουν στην ζωή κράτησε περίπου 50 λεπτά ωστόσο παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών επήλθε το μοιραίο.

Το γεγονός κρίθηκε ούτως ή άλλως ιδιαίτερα σοβαρό και για αυτό οι επιστήμονες του ΠΑΓΝΗ το ερευνούν μεθοδικά και με ιδιαίτερη προσοχή. 

Άμεσα ενημερώθηκε κεντρικά το συντονιστικό του εμβολιαστικού προγράμματος και της φαρμακοεπαγρύπνησης του ΕΟΦ.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News