Η εξέλιξη της κακοκαιρίας «Μήδεια» στην Κρήτη: Που θα χιονίσει

Κρήτη
Η εξέλιξη της κακοκαιρίας «Μήδεια» στην Κρήτη: Που θα χιονίσει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πότε θα «φτιάξει» ο καιρός

Δύσκολη θα είναι ολόκληρη η εβδομάδα για τους Κρητικούς, καθώς, ακόμη κι αν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν ήδη από χτες, αναμένεται να «κοπάσουν», από την Τετάρτη, η θερμοκρασία θα παραμείνει χαμηλή καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Ήδη από το βράδυ της Δευτέρας σημειώνονται πυκνές κατά τόπους χιονοπτώσεις και στην και Κρήτη κατά τη δεύτερη φάση της κακοκαιρίας «Μήδεια».

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα φαινόμενα σε Αττική, Εύβοια, Κυκλάδες και Κρήτη θα συνεχιστούν έως το πρωί της Τετάρτης με μειούμενη όμως ένταση από αργά το βράδυ της Τρίτης.

Πιο αναλυτικά, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Αττική, στην Εύβοια, στην Κρήτη και σε περιοχές μεγάλου υψομέτρου των Κυκλάδων, ενώ χιονόνερο ή χιόνι αναμένεται κατά τόπους στις Κυκλάδες και σε παράκτιες περιοχές της Κρήτης.

Από το βράδυ της Τρίτης τα φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά στην Κεντρική Εύβοια, στα βόρεια της Αττικής και στη Δυτική Κρήτη και έως το πρωί της Τετάρτης θα σταματήσουν.

Οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι που επικρατούν στο Αιγαίο σταδιακά θα εξασθενήσουν και το βράδυ της Τρίτης δεν θα ξεπερνούν τα  6 έως 7 μποφόρ, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα όπου θα φτάνουν τα 8 και κατά τόπους τα 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της νύχτας θα φτάσει και πάλι σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ιδιαίτερα στη Δυτική Μακεδονία και τα ορεινά ηπειρωτικά, όπου κατά τόπους θα πέσει κάτω από τους -15 βαθμούς Κελσίου.

[Ο ολικός υετός (βροχή/χιόνι) που αναμένεται από το απόγευμα της Τρίτης έως τις πρώτες ώρες της Τετάρτης. Οι μπλε αποχρώσεις υποδεικνύουν την εκδήλωση βροχής/χιονόνερου και με μωβ αποχρώσεις παρουσιάζεται η ένταση των χιονοπτώσεων.]

Που και πότε θα χιονίσει στην Κρήτη

ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ

Ασθενής χιονόπτωση

Ασθενής χιονόπτωση

ΑΝΩ ΒΙΑΝΝΟΣ

Ασθενής χιονόπτωση

Ασθενής χιονόπτωση

Ασθενής χιονόπτωση

Ασθενής χιονόπτωση

Ασθενής χιονόπτωση

Ασθενής χιονόπτωση

Ασθενής χιονόπτωση

Δείτε ΕΔΩ την αναλυτική πρόγνωση του καιρού

(Φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News