Κακοκαιρία Μήδεια: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί – Που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Κρήτη
Κακοκαιρία Μήδεια: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί – Που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ποια σημεία απαγορεύεται προσωρινά η κυκλοφορία των φορτηγών και λοιπών βαρέων οχημάτων

Κλείνουν δρόμοι λόγω της έντονης κακοκαιρίας στην Κρήτη ενώ σε πολλά σημεία απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες. Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης ανακοινώνεται ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, η κυκλοφορία των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Κρήτης, είναι ως εξής:

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση του οδικού δικτύου που εκδόθηκε στις 12:15 το μεσημέρι από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης ανακοινώνεται ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, η κυκλοφορία των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Κρήτης, είναι ως εξής:

Α.  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ

Διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στο Δήμο Πλατανιά από περιοχή Λάκκους προς Ομαλό.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα εξής σημεία:

  • στο Δήμο Σφακίων περιοχή Κράπη προς Χώρα Σφακίων
  • Στον Δήμο Καντάνου- Σελίνου περιοχή Φλώρια προς Παλαιόχωρα

Β.  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

Διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην Δημοτική οδό Σπηλίου – Γερακαρίου του Δήμου Αγίου Βασιλείου.

Στις δημοτικές οδούς Δήμου Ανωγείων η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων

Γ.  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Αγίας Βαρβάρας –Πρίνια Δήμου Γόρτυνας.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα εξής σημεία:

  • στην επαρχιακή οδό Μέσης προς Μάρθα Δήμου Βιάννου
  • στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Δημοτικής Ενότητας Αρκαλοχωρίου Δήμου Μινώα Πεδιάδος,
  • στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Δημοτικής Ενότητας Κρουσώνα του Δήμου Μαλεβιζίου,
  • στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Τοπικής Κοινότητας Αλαγνίου Δήμου Αρχανών Αστερουσίων και του Δήμου Βιάννου

Δ.  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα εξής σημεία:

  • στην επαρχιακή οδό Χερσονήσου-Οροπεδίου Λασιθίου από την Τοπική Κοινότητα Κράσι μέχρι το Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου
  • στην επαρχιακή οδό Αγίου Νικολάου-Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου από την τοπική κοινότητα Ζενίων μέχρι το Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου,
  • στην Επαρχιακή οδό Ιεράπετρας –Μαλλών από την τοπική κοινότητα Καλαμαύκας μέχρι Μάλλες και
  • εντός του Οροπεδίου Λασιθίου

(Ο δρόμος στο Ζαρό)

Έκτακτες οδηγίες για την κυκλοφορία όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μεικτού βάρους άνω των τριάμισι (3,5) τόνων και λοιπών βαρέων οχημάτων

Ανακοινώνεται ότι με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, λόγω των ιδιαίτερα δυσμενών καιρικών συνθηκών και της εξασφάλισης των πλέον ασφαλών και ομαλών κυκλοφοριακών συνθηκών στο οδικό δίκτυο και για την ασφάλεια των πολιτών, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις .

Συγκεκριμένα απαγορεύεται προσωρινά η κυκλοφορία όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μεικτού βάρους άνω των τριάμισι (3,5) τόνων και λοιπών βαρέων οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας του οδικού δικτύου επί της Επαρχιακής οδού Ηρακλείου Αγίας Γαλήνης (Ε097) από την 25,5 χ.θ διασταύρωση προς Λαράνι – Άγιο Θωμά έως την 31,5 χ.θ. διασταύρωση προς Μεγάλη Βρύση – Πρεβελιανά, από την 16.00 ώρα της 16.02.2021 έως και την 12.00 ώρα της 17.02.2021.

Της παραπάνω απαγόρευσης κυκλοφορίας εξαιρούνται:

Όλα τα οχήματα έκτατης ανάγκης ( Πυροσβεστικής Υπηρεσίας –ΕΚΑΒ- Αστυνομίας κλπ.)

Τα οχήματα Οδικής Βοήθειας.

Τα φορτηγά οχήματα που συνδράμουν στο έργο καθαρισμού των οδών.

Παρακαλούνται όλοι οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα παραπάνω σημεία και για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες από το ύψος της Αγίας Βαρβάρας

Mε αντιολισθητικές αλυσίδες πραγματοποιείται η κίνηση των οχημάτων από την είσοδο του νέου δικτύου Μεσαρά – Ηράκλειο και ως το ύψος της Αγίας Βαρβάρας.

Σύμφωνα με το δήμο Φαιστού:

«Η χιονόπτωση στο σημείο παραμένει έντονη, ενώ πιθανά ζητήματα ενδέχεται να αντιμετωπιστούν λόγω χιονόπτωσης και μετά το ύψος της Αγίας Βαρβάρας προς Ηράκλειο.

Ήδη η Περιφέρεια Κρήτης και τα συνεργεία της, σε συνεργασία με το συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φαιστού επιχειρούν στα σημεία που υπάρχουν τα μεγαλύτερα προβλήματα προκειμένου να περιοριστούν τα ζητήματα μετακινήσεων. Την εξέλιξη των φαινομένων παράλληλα παρακολουθούν στενά τόσο η Περιφέρεια και η Πολιτική Προστασία, όσο και η αρμόδια Αντιδημαρχία του Δήμου Φαιστού».

Με δεδομένο ωστόσο το γεγονός πως οι χιονοπτώσεις συνεχίζονται και αναμένεται με βάση την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας να ενταθούν τις επόμενες ώρες, συνιστάται στους οδηγούς που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο δίκτυο, όσο και τα παράπλευρα δίκτυα της οδού,  να αποφεύγουν τις μετακινήσεις και να περιορίζονται στις απολύτως αναγκαίες. Τονίζεται πως η κίνηση στην οδό, αλλά και στα παράπλευρα δίκτυα στο πλαίσιο οδικής ασφάλειας, πρέπει να πραγματοποιείται με αλυσίδες ή τη χρήση οχημάτων 4 x 4. Σε κάθε περίπτωση συστήνεται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να υπακούν τις υποδείξεις των ειδικών.

Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. « hellenicpolice.gr », υπάρχει ειδικό μπάνερ με αναλυτική ενημέρωση, ανά Περιφέρεια, σχετικά με διακοπές-απαγορεύσεις κυκλοφορίας, χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων κ.λπ. λόγω των καιρικών φαινομένων, καθώς και συμβουλές οδικής ασφάλειας.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης θα ενημερώνει συνεχώς για τις συνθήκες που επικρατούν στο οδικό δίκτυο και συστήνει στους οδηγούς να ακολουθούν τις υποδείξεις των αστυνομικών της Τροχαίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News