Προσπάθησε να αρπάξει παιδί έξω από το σχολείο - Μεγάλη αναστάτωση στο Ηράκλειο μετά από καταγγελία

Κρήτη
Προσπάθησε να αρπάξει παιδί έξω από το σχολείο - Μεγάλη αναστάτωση στο Ηράκλειο μετά από καταγγελία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το παιδί δεν υπάκουσε τις προτροπές του άγνωστου άνδρα κι επέστρεψε στο σπίτι

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί στις τάξεις εκπαιδευτικών και γονέων μαθητών σχολικής μονάδας του Ηρακλείου, μετά την καταγγελία που ήρθε στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με απόπειρα αρπαγής ενός μικρού παιδιού. Το καταγγελλόμενο συμβάν έλαβε χώρα πριν από λίγα 24ωρα την ώρα που το ανήλικο αποχωρούσε από το σχολείο του. Ευτυχώς, το περιστατικό δεν πήρε δυσάρεστη τροπή, αφού το παιδί αντέδρασε ψύχραιμα και δεν ακολούθησε τον άγνωστο άνδρα που τον προσέγγισε...

Το συμβάν σημειώθηκε το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής έξω από δημοτικό σχολείο της ευρύτερης περιοχής της πόλης του Ηρακλείου. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το παιδί επέστρεφε εκείνη την ώρα στο σπίτι του. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ανήλικο δεν ήταν μόνο του αφού φέρεται να συνοδευόταν από ακόμη ένα-δύο φίλους του.

Ας σημειωθεί ότι το συμβάν έλαβε χώρα σε αρκετά κεντρικό σημείο συνοικίας του Ηρακλείου. Σύμφωνα με έγκυρη πηγή, ένας άγνωστος άνδρας πλησίασε το παιδί σε απόσταση περίπου 2-2,5 μέτρων. Ο άνδρας φέρεται να είπε στο ανήλικο ότι είχε συνομιλήσει νωρίτερα με συγγενικό του πρόσωπο, το οποίο του ζήτησε να γυρίσει το παιδί από το σχολείο.

Ευτυχώς, το ανήλικο επέδειξε τρομερή ωριμότητα και ψυχραιμία για την ηλικία του και απομακρύνθηκε από το σημείο με κατεύθυνση προς το σπίτι του. Σύμφωνα πάντως με ασφαλείς πληροφορίες, είναι πολύ πιθανό ο άγνωστος άνδρας να μη βρισκόταν μόνος του στο σημείο. Συγκεκριμένα, θεωρείται πιθανό ο άγνωστος να αποχώρησε από την περιοχή, αφού πρώτα επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο, όπου τον περίμενε άλλο άτομο.

Εξάλλου, υπάρχει μεγάλος προβληματισμός στις τάξεις των γονέων, πολλοί από τους οποίους πιστεύουν ότι μόνο από τύχη το συμβάν δεν είχε δυσάρεστη τροπή. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γονείς θεωρούν ότι, εάν στη θέση του συγκεκριμένου παιδιού βρισκόταν κάποιο άλλο, ενδεχομένως λιγότερο «υποψιασμένο», ή εάν κατά την επίμαχη μέρα είχε κακοκαιρία και το παιδί όντως δυσκολευόταν να επιστρέψει στο σπίτι του, πιθανώς τα πράγματα να είχαν εξελιχθεί πολύ διαφορετικά.

Όπως ανέφερε μιλώντας στη "Νέα Κρήτη" ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων μαθητών Δήμου Ηρακλείου και υπεύθυνος Τύπου της Παγκρήτιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων, κ. Πολύδωρας Κουτσαυτάκης, ο οποίος επιβεβαίωσε το περιστατικό, «έχουμε ζητήσει απ' όλους τους εκπαιδευτικούς να μιλήσουν στα παιδιά για το πώς να αντιμετωπίσουν παρόμοια συμβάντα». Σύμφωνα με τον κ. Κουτσαυτάκη, «σκοπεύουμε, σε συνεννόηση με τους υπόλοιπους Συλλόγους Γονέων, να διοργανώσουμε ενημερωτική δράση, προκειμένου να μην επιτρέψουμε ποτέ ξανά σε άλλο παιδί να βιώσει παρόμοιο περιστατικό στην πόλη μας».

Από τον διευθυντή του σχολίου επίσημη καταγγελία στην Αστυνομία

Για το συμβάν έγινε επίσημη καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ. από τον διευθυντή του σχολείου όπου φοιτά το παιδί και τη μητέρα του τελευταίου.

«Την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου ενημερώθηκα από μητέρα της σχολικής μας μονάδας πως άγνωστος άνδρας προσέγγισε το παιδί της την ώρα της αποχώρησής του από το σχολείο, ζητώντας του να τον ακολουθήσει.

Το παιδί δεν υπάκουσε τις προτροπές του άγνωστου άνδρα κι επέστρεψε στο σπίτι.

Το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου μεταβήκαμε στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, εγώ και η μητέρα του παιδιού, για να αναφέρουμε το περιστατικό.

Η προϊσταμένη του Τμήματος Ανηλίκων μάς ενημέρωσε πως τις επόμενες μέρες θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από την πλευρά της Αστυνομίας, προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση.

Αν και σίγουρα έχουν γίνει συζητήσεις με τα παιδιά στο σπίτι και στο σχολείο για το πώς χρειάζεται να αντιδρούν σε τέτοιες περιπτώσεις, θα ήταν καλό να επανέλθετε, χωρίς υπερβολές, και να επιστήσετε την προσοχή, ώστε να είναι προετοιμασμένα για ανάλογα περιστατικά.

Από την πλευρά του σχολείου θα γίνει συζήτηση με τους μαθητές και τις μαθήτριες σε όλα τα τμήματα και θα επιδιώξουμε τις επόμενες μέρες να πραγματοποιηθεί μια ενημέρωση από την Αστυνομία για θέματα ασφάλειάς τους προς τους μαθητές και τους γονείς της σχολικής μας μονάδας», ανέφερε, σύμφωνα με το neakriti.gr, σε ανακοίνωση ο διευθυντής του σχολείου όπου φοιτά το παιδί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News