Κλειστά τα σχολεία στο Ηράκλειο την Τρίτη και την Τετάρτη - Τα ωράρια της τηλεκπαίδευσης

Κρήτη
Κλειστά τα σχολεία στο Ηράκλειο την Τρίτη και την Τετάρτη - Τα ωράρια της τηλεκπαίδευσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λόγω της κακοκαιρίας – Αφορά τα σχολεία όλων των βαθμίδων - Τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά στο νησί

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκου Συριγωνάκη, κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τρίτη 16 και μεθαύριο Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλο την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών με δεδομένο την πρόβλεψη της ΕΜΥ για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες στην Π.Ε. Ηρακλείου με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις τους ισχυρούς άνεμους, τις ισχυρές βροχοπτώσεις και προς αποφυγή προβλημάτων στην μετακίνηση των μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.

Η λειτουργία των σχολικών μονάδων θα πραγματοποιηθεί με τηλεκπαίδευση.

Κλειστοί Τρίτη και Τετάρτη οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Ηρακλείου

Σας ενημερώνουμε ότι με απόφαση της Διοίκησης του ΔΟΠΑΦΜΑΗ, όλα τα ΚΕΠΑ του Δήμου Ηρακλείου θα παραμείνουν κλειστά για τις επόμενες δύο (2) ημέρες, δηλαδή την Τρίτη 16/02/2021 και την Τετάρτη 17/02/2021 για λόγους Πρόληψης και Πολιτικής Προστασίας.

«Αναστολή λειτουργίας Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών»

Από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου ανακοινώνεται ότι κατόπιν της με αριθ. πρωτ. 15/15-02-2021 απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, κ. Νίκου Συριγωνάκη, τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου θα παραμείνουν κλειστά από την Τρίτη 16-02-21 έως και την Τετάρτη 17-02-21, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Κατόπιν τούτου, καλούνται όλες οι σχολικές μονάδες της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου να ξεκινήσουν άμεσα την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Λόγω της καθολικότητας των μέτρων τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα εφαρμόσουν το πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης σύμφωνα με τα ήδη καταρτισμένα προγράμματα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΦΕΚ Β’ 4264/30-09-2020, το διαδικτυακό μάθημα για τα Νηπιαγωγεία θα ξεκινά στις 14.10 και θα διαρκεί έως τις 16.20 και για τα Δημοτικά από τις 14.10 έως τις 17.20 το απόγευμα.

Η απόφαση περί διακοπής των σχολείων στο Ηράκλειο ΕΔΩ

Ποια σχολεία θα κλείσουν στην Κρήτη

Μετά την απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Καλογερή, για κλειστά σχολεία λόγω της κακοκαιρίας από σήμερα έως και την Τετάρτη, αντίστοιχη απόφαση ελήφθη από την Αντιπεριφέρειαρχη Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με την απόφαση της κ. Λιονή αναστέλλεται η  δια ζώσης λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών μονάδων Α’/ θμιας και Β’/ θμιας Εκπαίδευσης στην Π.Ε.Ρ για αύριο Τρίτη και την Τετάρτη.

Το μέτρο αφορά νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσία αφού ως γνωστόν και με δεδομένο ότι ο νομός Ρεθύμνου είναι στο "κόκκινο", η λειτουργία των λυκείων έχει ανασταλεί και τα μαθήματα γίνονται

Αναστέλλεται με Απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης κ. Λιονή  η  δια ζώσης λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών μονάδων Α’/ θμιας και Β’/ θμιας Εκπαίδευσης στην Π.Ε.Ρ.

Από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης ανακοινώνεται ότι με Απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κας Μαρίας Λιονή, αναστέλλεται η  δια ζώσης λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών μονάδων Α’/ θμιας και Β’/ θμιας Εκπαίδευσης στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης  για αύριο Τρίτη 16/2/21 και την Τετάρτη 17/2/2021.

Περιφερειακή Ενότητα Χανίων

Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Νίκου Καλογερή όλες οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από σήμερα Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου έως και την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, θα παραμείνουν κλειστές και τα μαθήματα θα γίνουν με τηλεκπαίδευση.

Κλειστοί έως και την Τετάρτη θα παραμείνουν επίσης οι βρεφονηπιακοί σταθμοί των δήμων Χανίων, Κισσάμου, Αποκορώνου και Πλατανιά.

Κλειστά Τρίτη & Τετάρτη τα σχολεία του Δήμου Μαλεβιζίου

Με απόφαση του Δημάρχου Μαλεβιζίου Μενέλαου Μποκέα κλειστά θα παραμείνουν από αύριο Τρίτη 16 Φεβρουαρίου έως και την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Μαλεβίζι, καθώς και οι δημοτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων. Όπως αναφέρεται στην Απόφαση:

«Αποφασίζεται η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Μαλεβιζίου, καθώς και των δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου και την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που ήδη έχουν ξεκινήσει να εκδηλώνονται στην περιοχή και αναμένονται να ενταθούν τις επόμενες ημέρες, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, τη μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, τον ισχυρό παγετό, τους πολύ θυελλώδεις βόρειους ανέμους, τοπικά σε επίπεδο θύελλας και τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, σύμφωνα με το έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών, η αποφυγή ατυχημάτων και η αποφυγή διασποράς του κορωνοιού COVID19.

Παρακαλούνται οι διευθύνσεις των σχολείων να λάβουν υπόψη τους την ενημέρωση της ΚΕΔΕ από το Υπουργείο Παιδείας ότι σε περίπτωση αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων λόγω ακραίων καιρικών καταστάσεων, η εκπαιδευτική διαδικασία δεν θα διακοπεί, αλλά θα πραγματοποιείται κανονικά μέσω της διαδικασίας της τηλεκπαίδευσης, όπως προβλέπεται στο ΦΕΚ 4264/30-9-2020 (σχετ. το με Α.Π. 519/12.02.2021 έγγραφο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας)».

Υπενθυμίζεται ότι το σύνολο του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαλεβιζίου βρίσκεται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τυχόν προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας.

Δήμος Γόρτυνας: Κλειστά όλα τα σχολεία την Τρίτη και την Τετάρτη

Με τηλεκπαίδευση θα γίνουν τα μαθήματα

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώνονται ήδη στον Δήμο μας και που σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας θα συνεχιστούν την Τρίτη 16 και την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, όλα τα σχολεία, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια, καθώς και ο Βρεφικός και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Γόρτυνας, θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 16 και την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021. Οι μαθητές θα παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους μέσω τηλεκπαίδευσης.

Ο Δήμος Γόρτυνας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των δημοτών του.

Η «Μήδεια» θα «κρατήσει» κλειστούς τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς στο Ρέθυμνο 

Κλειστοί για λόγους ασφάλειας των παιδιών, λόγω επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα και σύμφωνα μα ανακοίνωση του Δήμου Ρεθύμνης, όλοι οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί του Δήμου θα παραμείνουν κλειστεί Τρίτη 16 Φεβρουαρίου και Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου.

Ο Δήμος Ρεθύμνης, το ΝΠΔΔ «Κοινωνική Πολιτική και Μουσική Παιδεία Δήμου Ρεθύμνης και ο Πρόεδρος του κ. Γ. Μοτάκης, εναρμονιζόμενοι με τη σχετική απόφαση της Περιφέρειας Κρήτης και την αντίστοιχη ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, ενημερώνουν τους συμπολίτες ότι, αύριο Τρίτη 16 Φεβρουαρίου και την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021, οι Βρεφονηπιακοί & Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Ρεθύμνου θα παραμείνουν κλειστοί για λόγους ασφάλειας των παιδιών δεδομένου ότι, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, τα επόμενα 24ωρα θα επικρατήσουν στο Ρέθυμνο  ακραία καιρικά φαινόμενα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News