Κρήτη

«Ακυρώνουν» την ελληνική κυριαρχία νότια της Κρήτης οι Τούρκοι – Παρενόχληση ερευνητικού σκάφους

Το ιταλικό ερευνητικό πλοίο βρισκόταν στην περιοχή νοτιοανατολικά της Κρήτης

Οι Τούρκοι επιχειρούν να ακυρώσουν τη δέσμευση περιοχής από την Ελλάδα , ανατολικά της Κρήτης, υποστηρίζοντας ότι η περιοχή τους ανήκει! Αυτή όμως δεν είναι η μοναδική πρόκληση στην οποία προχώρησαν.

Οι Τούρκοι “ακυρώνουν” τη περιοχή ανατολικά της Κρήτης, επειδή αυτή “πατάει” στον τουρκολυβικό “διάδρομο” που αυθαίρετα σύμφωνα με το millitaire .gr δημιούργησαν με τη γνωστή συμφωνία.

Παρενόχληση ερευνητικού

Μέσα στο Σαββατοκύριακο όμως η Άγκυρα έκανε και κάτι ακόμη που προβληματίζει. Τουρκική φρεγάτα παρακολούθησε και προσέγγισε ιταλικό ερευνητικό πλοίο ,το οποίο βρίσκεται στην περιοχή νοτιοανατολικά της Κρήτης και εκτελεί εργασίες για λογαριασμό της κοινοπραξίας του East Med! Η τουρκική φρεγάτα βρισκόταν διαρκώς κοντά στο ιταλικό πλοίο ,το οποίο έφθασε μέχρι δυτικά της Καρπάθου.

Οι δηλώσεις Ερντογάν, Ακάρ και Τσαβούσογλου ,μαζί με τις παραβιάσεις στο Αιγαίο , τις “απαγορεύσεις” ασκήσεων ελληνικών δυνάμεων σε περιοχές της ελληνικής επικράτειας και τις ακραίες απόψεις για το Κυπριακό, απλά αποδεικνύουν ότι η Άγκυρα δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα στη συμπεριφορά της έναντι Ελλάδας και Κύπρου. Το μόνο που έχει αλλάξει είναι ότι το Oruc Reis δεν αλωνίζει σε περιοχές ελληνικών συμφερόντων .

 

 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια