Εικόνες καταστροφής από τη φωτιά που έκαψε ενοικιαζόμενα οχήματα - Ερωτηματικά για τα αίτια

Κρήτη
Εικόνες καταστροφής από τη φωτιά που έκαψε ενοικιαζόμενα οχήματα - Ερωτηματικά για τα αίτια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναγερμός τα ξημερώματα της Παρασκευής από φωτιά σε μάντρα ενοικιαζόμενων οχημάτων στα Δύο Αοράκια

Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε νωρίς χθες το πρωί σε μάντρα αυτοκινήτων στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού, στο Ηράκλειο.

 Η φωτιά ξέσπασε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και δεν άργησε να επεκταθεί, με αποτέλεσμα να υποστούν ολοκληρωτική καταστροφή περισσότερα από δέκα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα. Μέχρι χθες, τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς παρέμεναν αδιευκρίνιστα, με το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να διερευνά την υπόθεση.

Η πυρκαγιά ξέσπασε περίπου στις 6 χθες το πρωί σε μάντρα ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων, στα Δύο Αοράκια. Κάτοικοι της περιοχής πετάχτηκαν έντρομοι από τα κρεβάτια τους ακούγοντας ένα κρότο. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στην “ΚΡΗΤΗ TV” ηλικιωμένη κάτοικος της περιοχής, «πρώτα άκουσα το μπαμ... μετά άκουσα και την Πυροσβεστική... και τότε κατάλαβα ότι ήταν κοντά (σ.σ. η φωτιά!)».

Άμεσα ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, στελέχη της οποίας έσπευσαν επιτόπου και ρίχτηκαν άμεσα στη μάχη με τις φλόγες. Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν οι πυροσβέστες έφτασαν στο σημείο, ήδη 12 αυτοκίνητα ήταν τυλιγμένα στις φλόγες. Ωστόσο, η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής απέτρεψε τα χειρότερα.

Σύμφωνα με τον διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου, κ. Γιώργο Τσικαλά, κινητοποιήθηκαν δύο πυροσβεστικά οχήματα και 5 πυροσβέστες.

«Στις 6:10 περίπου ειδοποιήθηκε η υπηρεσία μας για εκδήλωση πυρκαγιάς από το 100 στη Βιομηχανική Περιοχή, νότια της Αστυνομικής Διεύθυνσης, σε σταθμευμένα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα», δήλωσε αρχικά στην “ΚΡΗΤΗ TV” ο κ. Τσικαλάς.

Άμεση κινητοποίηση

Όπως ανέφερε συγκεκριμένα, «υπήρξε κινητοποίηση δύο οχημάτων από τον 4ο Πυροσβεστικό Σταθμό με πέντε πυροσβεστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι επιχείρησαν κατάσβεση άμεσα και αποφεύχθηκε η μετάδοση της πυρκαγιάς στα υπόλοιπα σταθμευμένα αυτοκίνητα». Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Τσικαλά, στις 7:25 το πρωί οι πυροσβέστες είχαν καταφέρει να θέσουν υπό μερικό έλεγχο την πυρκαγιά.

«Τη στιγμή που έφτασε η Υπηρεσία μας, τα αυτοκίνητα στα οποία είχε εκδηλωθεί η πυρκαγιά ήταν 12 και είχε φτάσει σε όλο το φάσμα των αυτοκινήτων αυτών. Τελικά αποφεύχθηκε να μεταδοθεί η πυρκαγιά στα υπόλοιπα αυτοκίνητα», μας είπε ο διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου.

Πάντως από την πυρκαγιά καταστράφηκαν ολοσχερώς 12 αυτοκίνητα, ενώ άλλα 4 οχήματα υπέστησαν μερικές ζημίες.

Ερωτηματικά για τα αίτια της φωτιάς

Στο μεταξύ, υπάρχουν ερωτηματικά αναφορικά με το πώς εκδηλώθηκε η πυρκαγιά στη μάντρα ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων. Σύμφωνα με τον κ. Τσικαλά, το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας διερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασε η φωτιά. «Δεν έχουμε σίγουρα αποτελέσματα, οπότε δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Το διερευνά το Ανακριτικό Τμήμα της Υπηρεσίας μας», δήλωσε με νόημα ο κ. Τσικαλάς στην “ΚΡΗΤΗ TV”.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News