Κρήτη

ΥΠΑΑΤ: Έπεσαν οι υπογραφές για τα βοσκοτόπια της Κρήτης

Ο προϋπολογισμός του έργου για την Κρήτη φθάνει τα 2,1 εκατ. ευρώ και αφορά έκταση 4,7 στρεμμάτων για τους τέσσερις νομούς του νησιού

Υπεγράφη χθες από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό, και τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, η προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του έργου “Εκπόνηση Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης της Περιφέρειας Κρήτης”.

Ο προϋπολογισμός του έργου για την Κρήτη φθάνει τα 2,1 εκατ. ευρώ και αφορά έκταση 4,7 στρεμμάτων για τους τέσσερις νομούς του νησιού.

Ήδη έχουν υπογραφεί ανάλογες συμβάσεις με τις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας και Δυτικής Ελλάδας.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός, επισήμανε τη σημασία που έχει για την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας η υπογραφή της συγκεκριμένης προγραμματικής σύμβασης και συνέδεσε την ελληνική κτηνοτροφία με την προώθηση του brand της “Ελληνικής Διατροφής”: «Για την Περιφέρεια, αλλά και για το υπουργείο, η προώθηση και ολοκλήρωση των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης συνιστά μείζονα προτεραιότητα, γιατί διασφαλίζει την ορθολογική χρήση των βοσκοτόπων, έτσι ώστε να επέλθει κάποια στιγμή ο εκσυγχρονισμός του αγροτικού χάρτη της Ελλάδας με στόχο την ανάταξη της κτηνοτροφίας στην πατρίδα μας.

Εμείς θα στηρίξουμε όποια προσπάθεια χρειάζεται για τη δουλειά που θα κάνει η Περιφέρεια και θα είμαστε πάντα αρωγοί δίπλα σας με κοινούς στόχους υπέρ των παραγωγών της κτηνοτροφίας και κυρίως της ενίσχυσης των ορεινών τμημάτων της Κρήτης, όπως και της υπόλοιπης Ελλάδας, αλλά ιδιαίτερα της Κρήτης που αγαπάμε, πιστεύουμε και θεωρούμε ότι είναι μια από τις σημαντικότερες περιοχές και για την παραγωγή, αλλά και για τη συνολική ανάδειξη του μεγάλου παγκόσμιου brand της “Ελληνικής Διατροφής”».

Ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης είπε τα εξής: «Να σας ευχαριστήσω, κύριε υπουργέ, και για την υπογραφή της σύμβασης και για όλη τη συνεργασία που έχουμε αυτό το χρονικό διάστημα, αλλά και τον προηγούμενο υπουργό και όλη την ηγεσία, γιατί είχαμε μια εξαίρετη δουλειά. Γνωριζόμαστε από παλιά και θεωρώ ότι θα μπορούμε να κάνουμε αρκετά πράγματα για τον πρωτογενή τομέα της Κρήτης, που αποτελεί έναν από τους πυλώνες ανάπτυξης του νησιού. Και χαρακτηριστικό είναι η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) υπογραφή με τα Σχέδια Βόσκησης, που πραγματικά μπορούν να δώσουν μια άλλη προτεραιότητα στον πρωτογενή τομέα και ειδικά στον κτηνοτροφικό τομέα.

Εμείς θέλουμε τη συνεργασία σας, θέλουμε τη βοήθειά σας. Επίσης, και με τα εγγειοβελτιωτικά έργα που είναι να κάνουμε στην Κρήτη, θα δώσουμε και μια ανάσα στα χωριά μας για να παραμείνουν κάτοικοι στα χωριά και να βγάλουμε τα ποιοτικά προϊόντα που πραγματικά έχουν ένα brand name σε όλο τον κόσμο. Το γνωρίζετε πολύ καλά, αλλά χρειάζεται και η βελτίωση, η ποιότητα, η ταυτότητα και να είναι ανταγωνιστικά. Και θέλουμε τη βοήθειά σας και τη συνεργασία σας.

Σας ευχαριστώ πολύ, όπως επίσης και όλα τα στελέχη του υπουργείου και τον κύριο γενικό, με τον οποίο πολλά χρόνια συνεργαζόμαστε, και τον προηγούμενο υπουργό για τη συνεργασία και τη βοήθεια που έχει κάνει στην Κρήτη».

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια