Έρχεται χιονιάς και στην Κρήτη - Πότε η εκδήλωση των φαινομένων στο νησί

Κρήτη
Έρχεται χιονιάς και στην Κρήτη - Πότε η εκδήλωση των φαινομένων στο νησί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ραγδαία μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός στην Κρήτη τα επόμενα εικοσιτετράωρα με βροχές, ισχυρούς βοριάδες, κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα

Σκηνές του 2017 όταν χιόνισε ακόμη και στις πόλεις της Κρήτης δεν αποκλείεται να επαναληφθούν την προσεχή εβδομάδα αν επικρατήσουν τα σημερινά προγνωστικά δεδομένα. Το ακραίο χειμερινό σκηνικό με κατακόρυφη βουτιά του υδραργύρου, θυελλώδεις βοριάδες στα πελάγη ,χιόνια και ολικό παγετό, θα αρχίσει από τη Βόρεια Ελλάδα ενώ στην Κρήτη έντονη μεταβολή αναμένεται από τη Δευτέρα.

Η επιδείνωση του καιρού στην Κρήτη θα αρχίσει από την Κυριακή το μεσημέρι αρχικά από τα νοτιοδυτικά με νεφώσεις, βροχές και τοπικές καταιγίδες και πολύ γρήγορα θα επεκταθεί σε όλη την Κρήτη. Τη Δευτέρα οι χιονοπτώσεις που ήδη θα εκδηλώνονται στα ορεινά θα κατέβουν ακόμη και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Σε αυξημένη ετοιμότητα έχουν τεθεί από την Πολιτική Προστασία οι υπηρεσίες της περιφέρειας όπως επίσης και των δήμων που προειδοποιούν για έντονα φαινόμενα με  ισχυρούς έως θυελλώδεις βόρειους ανέμους, έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Καλούν δε τους πολίτες να πάρουν μέτρα αυτοπροστασίας.

Αύριο πάντως και μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής δεν προβλέπεται ιδιαίτερη μεταβολή στον καιρό που θα διατηρεί καλός και με υψηλές θερμοκρασίες. Ο υδράργυρος θα κάνει βουτιά από τη Δευτέρα και μέχρι και την Τετάρτη δεν θα ξεπερνά στη μέγιστη τιμή του τους 10 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση για την Κρήτη και όλη την Ελλάδα ΕΔΩ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News