Κορωνοϊός: Κλειδώνει για το Ρέθυμνο - Να μπει στο κόκκινο» όλος ο νομός

Κρήτη
Κορωνοϊός: Κλειδώνει για το Ρέθυμνο - Να μπει στο κόκκινο» όλος ο νομός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εισήγηση των ειδικών

Τα μέτρα που ισχύουν  ήδη στο δήμο Ρεθύμνου φαίνεται ότι θα ισχύσουν σε όλο το νομό του Ρεθύμνου.

Αυτή είναι η εισήγηση των επιτροπής των λοιμωξιολόγων που συνεδρίασε σήμερα και όπως όλα δείχνουν φαίνεται να κλειδώνει και να ανακοινώνεται το απόγευμα στην διάρκεια της ενημέρωσης από την κυβέρνηση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.

Στο νομό Λασιθίου αναμένεται να ισχύσουν τα υφιστάμενα μέτρα ενώ οι ειδικοί παρακολουθούν την κατάσταση που διαμορφώνεται καθημερινά με τα κρούσματα στο Ηράκλειο.

Οι ειδικοί εισηγούνται επίσης την εφαρμογή σκληρού lockdown σε όλη την  Αχαΐα και την Εύβοια, ενώ εξετάζουν τα επιδημιολογικά δεδομένα σε Χαλκιδική και Ρέθυμνο.

Τι ισχύει μέχρι σήμερα στο δήμο Ρεθύμνου

Στο Ρέθυμνο (που ανήκει στις “κόκκινες” περιοχές) από το Σάββατο 6/2 στις 6 το πρωί ισχύουν τα εξής, πέρα από τα υπάρχοντα οριζόντια μέτρα: α) Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί, β) τηλεκπαίδευση για τα λύκεια, γ) πραγματοποίηση λειτουργιών σε χώρους λατρείας με ανώτατο όριο τα 9 άτομα, δ) λειτουργία λιανεμπορίου με τη μέθοδο click away και λειτουργία καταστημάτων ένδυσης, υπόδησης, βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων και καταστημάτων προσωπικής περιποίησης με προκαθορισμένο ραντεβού (click in shop) και με 1 άτομο ανά 25 τ.μ. και ε) κλειστά τα καταστήματα τις Κυριακές.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News