Το ΙΤΕ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών και Κοριτσιών στην Επιστήμη

Κρήτη
Το ΙΤΕ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών και Κοριτσιών στην Επιστήμη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαπρέπουν σε ένα ιδιαιτέρως ανταγωνιστικό και απαιτητικό περιβάλλον

Αν και προσφέρουν πολλά στην Επιστήμη, τα στερεότυπα τις έχουν απομακρύνει από επιστημονικές τομείς.

Ο λόγος για τις γυναίκες ερευνήτριες  οι οποίες αποτελούν λιγότερο από το 30% των ερευνητών παγκοσμίως.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών και Κοριτσιών στην Επιστήμη, συναντήσαμε δύο δυναμικές γυναίκες και προσωπικότητες στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας.

Η Παναγιώτα Ποϊράζη η οποία ασχολείται με τη μοντελοποίηση του εγκεφάλου, αναφέρθηκε στον μεγάλο ανταγωνισμό στον χώρο αλλά και στα εμπόδια τα οποία βάζουν φραγμό στην περαιτέρω εξέλιξη των γυναικών.

Μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού είναι οι ερευνήτριες στην ανώτατη βαθμίδα στο ΙΤΕ, όπου το ποσοστό είναι κάτω του 5%, όπως μας ανέφερε η Δ/ντρια Ερευνών στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας, η οποία σημείωσε ότι δεν είναι θέμα ικανοτήτων αλλά θέμα νοοτροπίας της κοινωνίας.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Γυναικών και Κοριτσιών στην Επιστήμη, το ΙΤΕ εγκαινιάζει σειρά δράσεων, με την αρχή να γίνεται με μια εντυπωσιακή φωτογράφιση ερευνητριών που στελεχώνουν το Ίδρυμα.

Τα δικά της μηνύματα προς τις γυναίκες στέλνει η Ελμίνα Καμπουράκη.

Και όπως τονίζει ο ΟΗΕ, ο κόσμος χρειάζεται την επιστήμη και η επιστήμη τις γυναίκες, προσθέτοντας ότι… πρέπει να ενθαρρύνομε και να υποστηρίζουμε τα κορίτσια και τις γυναίκες να αξιοποιούν πλήρως το δυναμικό τους ως επιστημονικοί ερευνητές και καινοτόμοι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News