Νέα κτηνωδία στα Χανιά – Κρέμασαν σκυλί σε γέφυρα

Κρήτη
Νέα κτηνωδία στα Χανιά – Κρέμασαν σκυλί σε γέφυρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα κτηνωδία σε βάρος ανυπεράσπιστου σκυλιού στα Χανιά προκαλεί σοκ και αποτροπιασμό

Νέα κτηνωδία σε βάρος ανυπεράσπιστου σκυλιού στα Χανιά προκαλεί σοκ και αποτροπιασμό. Αυτή τη φορά άγνωστος δράστης δε δίστασε να κρεμάσει το άτυχο ζώο σε γέφυρα στην περιοχή Νεροκούρου.

Το φριχτό θέαμα αντίκρισαν νωρίς το πρωί διερχόμενοι οδηγοί οι οποίοι και ειδοποίησαν την αστυνομία. Άμεσα άρχισαν έρευνες από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη, ωστόσο η απίστευτη θανάτωση του σκυλιού και η έκθεση του σε δημόσια θέα, προκαλεί έντονο προβληματισμό.

Η πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωϊκής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας κ. Αναστασία Μπομπολάκη εξέφρασε την αγανάκτηση και την οργή της, κάνοντας λόγο για μια «κοινωνία σε παρακμή που οδηγείται κατ ευθείαν στα βράχια». Η ίδια μίλησε για «ατελείωτο έγκλημα στα Χανιά» σχολιάζοντας ότι η πράξη του κρεμασμένου σκυλιού αποτελεί μήνυμα του εγκληματία προς κάθε κατεύθυνση. Υπογράμμισε δε σε ανάρτηση της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ότι είναι «γνωστή η πρακτική του δράστη» κι ότι «ξέρουν όλοι ποιος είναι και θα τα πούμε στα δικαστήρια όταν θα έρθει κι αυτή η στιγμή. Κι όσα κι αν κρεμάσει ο ίδιος ή αυτοί που έχει εκπαιδεύσει, εκεί θα χάσει τη μαγκιά του».

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη αστυνομικοί του ΤΑΕ Χανίων συνέλαβαν το δράστη μιας ακόμη απίστευτης κτηνωδίας στα Κεραμειά Χανίων , που τον Αύγουστο είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, καθώς ο 52χρονος είχε βασανίσει μέχρι θανάτου δύο μικρά σκυλιά τα οποία στη συνέχεια κρέμασε σε δέντρο. Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία είχε φτάσει τότε μέχρι τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Μιχάλη Καραμαλάκη, ζητώντας τον εντοπισμό ,τη σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία του αδίστακτου δράστη.

Τρεις μήνες μετά, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων κατάφερε αξιοποιώντας ακόμη και ειδικές αναλύσεις DNA ,να εξιχνιάσει την υπόθεση. Σε βάρος του κτηνοτρόφου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας «περί δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς» και βεβαιώθηκαν διοικητικές παραβάσεις ύψους 60.000 ευρώ.

Η αποκάλυψη της κτηνωδίας τον περασμένο Αύγουστο είχε κυριολεκτικά σοκάρει την κοινή γνώμη. Ήταν 11 Αυγούστου όταν τα δύο μικρά σκυλιά, ο Τζακ 8 μηνών και ο Λεωνίδας 13 μηνών, βρέθηκαν κρεμασμένα σε ένα δέντρο. Είχαν προηγουμένως βασανιστεί φρικτά . Ο 52χρονος κτηνοτρόφος φέρεται ότι τα είχε γδάρει ενώ ακόμη ήταν ζωντανά και τους είχε βγάλει τα νύχια!

Όταν η υπόθεση εξιχνιάστηκε και συνελήφθη ο δράστης, εκπρόσωποι φιλοζωικών οργανώσεων αλλά και εκπρόσωποι τοπικών φορέων, είχαν εκφράσει την πεποίθηση ότι η ποινή που επιβλήθηκε θα λειτουργούσε αποτρεπτικά για τη συνέχιση τέτοιων φαινομένων. Δυστυχώς, το περιστατικό στα Νεροκούρου έρχεται να διαψεύσει αυτές τις προσδοκίες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News