Κορωνοϊός: Θετικά κρούσματα στα Ανώγεια – Τι έδειξαν ta rapid tests

Κρήτη
Κορωνοϊός: Θετικά κρούσματα στα Ανώγεια – Τι έδειξαν ta rapid tests

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρούσματα διαπιστώθηκαν και σε ανήλικους - Σκέψη για κλείσιμο των σχολείων από δημοτική αρχή

Θετικά κρούσματα κορωνοϊού διαγνώστηκαν σήμερα σε κατοίκους του δήμου Ανωγείων, προκαλώντας εύλογο προβληματισμό, με δεδομένο και σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Κεφαλογιάννη, την περασμένη Κυριακή στα Ανώγεια  διαγνώστηκαν 8 άτομα θετικά σε covid.

Αναλυτικότερα, σήμερα Τετάρτη, στην διάρκεια διενέργειας ελέγχων ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test) σε 600 κατοικους, από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στα Ανώγεια Ρεθύμνου , εντοπίστηκαν 13 θετικά κρούσματα.

Θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία και τα  σχετικά δείγματα θα σταλούν για μοριακό έλεγχο.

Οι κάτοικοι που διαγνώστηκαν θετικοί,  σύμφωνα και με το υγειονομικό πρωτόκολλο μπαίνουν σε καραντίνα ενώ αναμένεται να ξεκινήσει και η διαδικασία της ιχνηλάτησης.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Ανωγείων, Σωκράτη Κεφαλογιάννη, στο neakriti.gr: " Η φυσιογνωμία των κρουσμάτων είναι τέτοια που συγκλίνουμε προς την άποψη να υπάρξει αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων, αλλά δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι για να το αποφασίσουμε".

Υπενθυμίζεται και σύμφωνα με τον κ. Κεφαλογιάννη, ότι την περασμένη Κυριακή στο δήμο Ανωγειων 8 κάτοικοι διαγνώστηκαν θετικοί σε covid, εκ των οποίων εντοπίστηκαν κρούσματα και σε ανήλικους.

Σε επίπέδο Ρεθύμνου, πάντως, υπενθυμίζεται ότι χθες στο Μπαλί εντοπίστηκαν 6  επιβεβαιωμένα κρούσματα ενώ η συγκεκριμένη περιοχή πριν από περίπου 10 ημέρες είχε «δώσει» άλλες 8 μολύνσεις, που ήταν 6 μαθητές και 2 ακόμα άτομα από το φιλικό τους περιβάλλον.

Στην διάρκεια της ημέρας το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα κατευθυνθεί προς τα Λιβάδια Μυλοποτάμου όπου και εκεί θα διεξαχθούν δειγματοληψίες πίσω από το κοινοτικό γραφείο Λιβαδίων, από τις 14:30 έως τις 17:30.

Μαρίνα Ρεθύμνου  Μεγάλη η συμμετοχή των Ρεθυμνιωτών στα rapid tests

Στην πόλη του Ρεθύμνου οι Ρεθυμνιώτες, σπεύδουν σήμερα μαζικά στη Μαρίνα να κάνουν το τεστ γρήγορης ανίχνευσης του ιού μέσα από τα οχήματα τους, στο χώρο της μαρίνας.

Η διαδικασία θα βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι και τις 2 περίπου το μεσημέρι, ενώ οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν πως πάνω από 500 ρεθυμνιώτες έχουν υποβληθεί σε τεστ, με τα θετικά κρούσματα να είναι απειροελάχιστα.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News