Κρήτη

Σχολεία: Σε ποιες περιοχές θα γίνονται τα μαθήματα δια ζώσης και που με τηλεκπαίδευση

Σε ποια σχολεία αλλάζει η λειτουργία λόγω κορωνοϊού Τι ισχύει ανά περιοχή

Νέα δεδομένα έρχονται να ισχύσουν από σήμερα στα σχολεία όλης της χώρας, μετά τα νέα αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό του κορωνοϊού.

Από περιοχή σε περιοχή θα ισχύουν άλλα μέτρα για τη λειτουργία των σχολείων, ανάλογα με το χρώμα και την επικινδυνότητά της, ενώ καινούργια δεδομένα προκύπτουν και για περιοχές της Κρήτης και συγκεκριμένα για τη δημοτική ενότητα Αγίου Νικολάου και τον δήμο Ρεθύμνου.

Αναλυτικότερα, στη δημοτική ενότητα Αγίου Νικολάου της περιφερειακής ενότητας Λασιθίου προβλέπεται πλέον εξ αποστάσεως εκπαίδευση για νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.

Από την άλλη, στον δήμο Ρεθύμνου θα ισχύει διά ζώσης εκπαίδευση για νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια και εξ αποστάσεως εκπαίδευση για λύκεια (και γυμνάσια με λυκειακές τάξεις).

Επιπλέον, διά ζώσης θα συνεχίσουν να λειτουργούν όλες οι σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, όλων των βαθμίδων.

Λοιπές εκπαιδευτικές δομές, όπως τα πανεπιστήμια, τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, τα φροντιστήρια, τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών και τα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης θα συνεχίσουν την εξ αποστάσεως λειτουργία.

Νέα κρούσματα κορωνοϊού σε σχολεία

Σε αναστολή λειτουργίας προχωρούν νέα σχολικά τμήματα στην Κρήτη εξαιτίας επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19, σε συγκεκριμένες εκπαιδευτικές κοινότητες.

Αναλυτικότερα, θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε μαθητής της Στ’ τάξης στο Δημοτικό Σχολείο στις Αγιές Παρασκιές του δήμου Αρχανών-Αστερουσίων του νομού Ηρακλείου, με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη τάξη από σήμερα Δευτέρα και για 14 μέρες να παραμείνει κλειστή.

Επίσης, και όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του σχολείου στο Facebook, μπαίνουν σε καραντίνα από σήμερα και για δύο εβδομάδες όλα τα παιδιά της Στ’ τάξης, τα μεταφερόμενα παιδιά του Αστριτσίου και του Αλαγνίου, το σύνολο των παιδιών του ολοήμερου σχολείου, η δασκάλα της Στ’ τάξης και η εκπαιδευτικός των Γαλλικών.

Τα υπόλοιπα παιδιά του σχολείου μπορούν να προσέρχονται κανονικά στα μαθήματα, γιατί, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, το σχολείο παραμένει ανοιχτό. Ωστόσο, έχει προγραμματιστεί για σήμερα έλεγχος με μοριακό τεστ όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου.

Κρούσμα σε μαθήτρια έχει διαγνωστεί και στο Γυμνάσιο Μελεσών του δήμου Αρχανών-Αστερουσίων του νομού Ηρακλείου. Σύμφωνα μάλιστα με ανακοίνωση του γυμνασιάρχη, διαγνώστηκε θετικό κρούσμα σε μαθήτρια του Β3, με αποτέλεσμα - και ύστερα από απόφαση και του κ. Λουμπούνη, προϊσταμένου Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης - από σήμερα και για δύο εβδομάδες να ανασταλεί η λειτουργία του Β3 και όλα τα παιδιά του συγκεκριμένου τμήματος να μπουν σε καραντίνα. Επίσης όλα τα μεταφερόμενα παιδιά του Αστριτσίου και Αλαγνίου μπαίνουν σε καραντίνα, όπως και οι καθηγητές που δίδαξαν στο Β3 πάνω από 1 ώρα για την Τρίτη 2/2 και την Τετάρτη 3/2. Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, θα ακολουθήσει απολύμανση των χώρων του γυμνασίου. Τα υπόλοιπα τμήματα του σχολείου θα λειτουργήσουν με τους υπόλοιπους καθηγητές που δε θα μπουν σε καραντίνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από τον Δήμο Κισσάμου στα Χανιά, «σε σχέση με την είδηση του κρούσματος COVID-19 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κισσάμου, θα γίνει απολύμανση του χώρου του σχολείου όπως ορίζει το πρωτόκολλο αντιμετώπισης κρουσμάτων σε σχολική μονάδα. Ωστόσο σε ανακοίνωση τονίζεται πως “την ευθύνη για την ιχνηλάτηση των επαφών και για την περαιτέρω αντιμετώπιση του θέματος έχει ο ΕΟΔΥ”, τις εντολές του οποίου αναμένουμε».

Κλειστά σχολεία

Σε επίπεδο Κρήτης  και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεια του υπουργείου Παιδείας, κλειστά παραμένουν τα εξής σχολικά τμήματα:

* Στο Ηράκλειο: Από το 2ο Γυμνάσιο το  Γ3 έως 19/02 , Γ5 και το Γ7 έως 17/2. 

*Το Δημοτικό Σχολείο Χερσονήσου το Γ2 έως 12/2,

*Το 13o Νηπιαγωγείο Ηρακλείου το 2ο πρωινό (προνήπια-νήπια) έως 9/2, 

*70ό Νηπιαγωγείο Ηρακλείου το προαιρετικό ολοήμερο 1 και το υποχρεωτικό πρωινό έως 12/2, 

 *Το76ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου το προαιρετικό ολοήμερο τμήμα-παράρτημα και το υποχρεωτικό-προαιρετικό πρωινής ζώνης 2 παράρτημα έως 14/2.

*Δημοτικό Σχολείο Αγιών Παρασκιών:  Α1 , Β1, Ζ1,Ζ2, Δ1 , ΣΤ1, Μερική αναστολή έως 21/02

* Στο Ρέθυμνο: Σύμφωνα με πληροφορίες αναστέλλεται η λειτουργία των τμημάτων Β3 και Γ4 του ΓΕΛ Περάματος και το Β1 του Γυμνασίου Περάματος.

Κλειστό είναι ένα τμήμα δημοτικού σχολείου στο Άδελε Ρεθύμνου, καθώς η δασκάλα βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό. Ως εκ τούτου οι μαθητές του συγκεκριμένου τμήματος μπαίνουν σε προληπτική καραντίνα, σύμφωνα και με το υγειονομικό πρωτόκολλο, για διάστημα δύο εβδομάδων (14 ημέρες).

 Επιπλέον κλειστή ως τις 17/2 είναι η Β’ τάξη του ημερήσιου Γενικού Λυκείου Πανόρμου Ρεθύμνου.

* Στο Λασίθι, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, ισχύει πλέον εξ αποστάσεως εκπαίδευση για τις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων από σήμερα.

Αναλυτικότερα, από σήμερα ισχύουν τα εξής για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων ανά την επικράτεια :

 - Εξ αποστάσεως εκπαίδευση για τις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων

 1. Δημοτική Ενότητα Πατρέων

 

 1. Δημοτική Ενότητα Χαλκιδέων

 

 1. Δημοτική Ενότητα Αγίου Νικολάου της ΠΕ Λασιθίου

 

- Δια ζώσης εκπαίδευση για νηπιαγωγεία και δημοτικά. Εξ αποστάσεως εκπαίδευση για γυμνάσια και λύκεια.

 

 1. Δημοτική Ενότητα Θήρας

 

 1. Δημοτική Ενότητα Μυκόνου

 

- Δια ζώσης εκπαίδευση για νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια. Εξ αποστάσεως εκπαίδευση για λύκεια (και γυμνάσια με λυκειακές τάξεις)

 

 1. Περιφέρεια Αττικής

 

 1. ΠΕ Θεσσαλονίκης

 

 1. ΠΕ Χαλκιδικής

 

 1. ΠΕ Λέσβου

 

 1. Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης της ΠΕ Ηλείας

 

 1. Δήμος Ζακύνθου

 

 1. Δήμος Τεμπών της ΠΕ Λάρισας

 

 1. Δήμος Πύδνας-Κολινδρού της ΠΕ Πιερίας

 

 1. Δήμος Ρεθύμνης της ΠΕ Κρήτης

 

 1. Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων της ΠΕ Ευβοίας

 

 1. Δήμος Τανάγρας

 

 1. Δήμος Εορδαίας της ΠΕ Κοζάνης

 

 1. Δήμος Θηβαίων

 

 1. Δήμος Σπάρτης

Φωτογραφία: intime

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια