Αποκαλυπτικά στοιχεία για πανδημία, μεταλλάξεις & εμβόλια στις «Αντιθέσεις»

Κρήτη
Αποκαλυπτικά στοιχεία για πανδημία, μεταλλάξεις & εμβόλια στις «Αντιθέσεις»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αδυναμίες στην εμβολιαστική κάλυψη και τα προβλήματα στην πρωτοβάθμια υγεία

Δεν υπάρχει σοβαρή επιδημιολογική επιτήρηση στην Ελλάδα, τόνισε ο κορυφαίος Επιστήμονας Γιάννης Ιωαννίδης, μιλώντας στην άκρως αποκαλυπτική εκπομπή «Αντιθέσεις» της ΚΡΗΤΗ TV, με τον Γιώργο Σαχίνη.

Από 6% μέχρι το 39% του Ελληνικού πληθυσμού έχει όπως εκτιμά μολυνθεί, με τα μεγαλύτερα ποσοστά να καταγράφονται στην Κεντρική Μακεδονία ενώ τα λιγότερα στο νησί μας, με τον ίδιο να κρούει το καμπανάκι του κινδύνου προς όλους τους αρμόδιους.

Στην Ελλάδα, πλήρως εμβολιασμένοι με 2 δόσεις είναι κάτω από 1% του πληθυσμού, με τους επιστήμονες να αναφέρονται στις αδυναμίες ακόμη και στην οργάνωση του εμβολιασμού.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, τη τελευταία εβδομάδα ο κυλιόμενος επταήμερος μέσος όρος θανάτων μειώθηκε κατά 7,5% ενώ ο μέσος όρος κρουσμάτων μειώθηκε κατά 13,2%, με την μάχη στη Βόρεια Ελλάδα να έχει ήδη χαθεί, όπως υποστήριξε ο Γιάννης Ιωαννίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι θάνατοι κάτω των 50 ετών από Κορωνοϊό στις περισσότερες Δυτικοευρωπαϊκές χώρες μειώθηκαν αναλογικά στο δεύτερο κύμα σε σχέση με το πρώτο ενώ την ίδια ώρα, καταγράφεται μείωση του ποσοστού των θανάτων στην Ελλάδα για τις ηλικίες έως 40 ετών.

Όπως αποκάλυψαν οι ειδικοί, τα σκληρά lockdown, χειροτερεύουν την πορεία της Πανδημίας, τονίζοντας την ανάγκη διενέργειας περισσότερων τεστ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News