Ο «οδικός χάρτης» της Proactive Α.Ε για την προώθηση του κρητικού ελαιολάδου

Κρήτη
Ο «οδικός χάρτης» της Proactive Α.Ε για την προώθηση του κρητικού ελαιολάδου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πρέπει να δημιουργήσουμε έναν μύθο και μια εμπειρία γύρω από το κρητικό ελαιόλαδο»

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα έρευνα για τις προοπτικές της ελαιοκαλλιέργειας με ένα συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο παρουσίασε στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» ο Διευθύνων Σύμβουλος της Proactive Α.Ε, Νίκος Μπουνάκης.

Ο κ. Μπουνάκης αναφέρθηκε στον «οδικό χάρτη» του επιχειρησιακού σχεδίου της Proactive Α.Ε και στην αναγκαιότητα δημιουργίας φορέα παραγωγής, μεταποίησης, εμφιάλωσης, προβολής και προώθησης του κρητικού ελαιολάδου.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην εξέλιξη τιμών πώλησης ελαιολάδου στις μεγαλύτερες χώρες παραγωγούς, με χαρακτηριστικά παραδείγματα και γραφήματα για την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία και την Τυνησία.

Στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα», παρουσιάστηκαν αναλυτικά στοιχεία για την παραγωγή ελαιολάδου στην χώρα μας τα τελευταία έτη, την αξία του παραγόμενου ελαιολάδου αλλά και την θέση της Κρήτης και της Ελλάδας στον παγκόσμιο χάρτη των εξαγωγών.

Ο κ. Μπουνάκης τόνισε την εμπορική σημασία των σταθερών δικτύων παραγωγής, στοιχείο που ξεκινά από την ίδια την παραγωγή που απαιτεί σταθερότητα και όχι μεγάλες αυξομειώσεις που δημιουργούν προβλήματα. «Πρέπει να δημιουργήσουμε έναν μύθο και μια εμπειρία γύρω από το κρητικό ελαιόλαδο, που αποτελεί βασικό συστατικό της κρητικής διατροφής που δεν έχει αναδειχθεί εμπορικά όπως θα έπρεπε, για να καρπωθεί ο παραγωγός την υπεραξία του προϊόντος του.

(Κεντρική Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News