«Ανοιξιάτικος» ο καιρός στην Κρήτη – Τι αλλάζει από αύριο στην χώρα

Κρήτη
«Ανοιξιάτικος» ο καιρός στην Κρήτη – Τι αλλάζει από αύριο στην χώρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σποραδικές καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι σε αρκετές περιοχές της χώρας

«Ανοιξιάτικος» θα είναι ο καιρός και σήμερα στην Κρήτη με βαθμιαίες αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην υπόλοιπη χώρα. αραιές νεφώσεις, που από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα πυκνώσουν και τις βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και τις πρωινές ώρες θα σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, και βαθμιαία στα πελάγη 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Για τα καιρικά φαινόμενα που θα επικρατήσουν σήμερα και αύριο εξέδωσε ανακοίνωση το Λιμεναρχείο Ηρακλείου και συγκεκριμένα για νότιους ανέμους 7 με 9 μποφόρ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

– Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων στην περιοχή μας πλοίων και μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης των σκαφών τους.

– Ορμούντα επαγγελματικά αλιευτικά και μικρά σκάφη να αποφύγουν τη δραστηριοποίησή τους κατά το χρόνο ισχύος του δελτίου καιρικών φαινομένων.

– Ρυμουλκά, ναυαγοσωστικά, αλιευτικά και εθελοντικές ομάδες καλούνται να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για παροχή συνδρομής σε περίπτωση που απαιτηθεί.

– Καλούνται τα τοπικά, έντυπα και ηλεκτρονικά, μέσα μαζικής ενημέρωσης για τη συχνή αναμετάδοση των παραπάνω εντολών – οδηγιών καθ’ όλη τη διάρκεια που θα βρίσκονται σε ισχύ τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

– Τέλος, γνωρίζεται ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

Καιρός: Αραιές νεφώσεις, που από το απόγευμα θα πυκνώσουν.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι νότιοι 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Αραιές νεφώσεις, που από το απόγευμα θα πυκνώσουν.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου

«Χαλάει» ο καιρός σε αρκετές περιοχές της χώρας από αύριο καθώς στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και βαθμιαία τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις προμεσημβρινές ώρες στα δυτικά και από το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς στα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Στην Κρήτη θα επικρατήσουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών.

Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται στα δυτικά από αργά το απόγευμα και στα υπόλοιπα από τις βραδινές ώρες.

Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 7 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ, ενώ τη νύχτα θα στραφούν και στα ανατολικά σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Για αναλυτική πρόβλεψη καιρού πατήστε (ΕΔΩ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News