Κρήτη: Ο καιρός θυμίζει καλοκαίρι… πάνω από 25 βαθμούς η μέγιστη θερμοκρασία

Κρήτη
Κρήτη: Ο καιρός θυμίζει καλοκαίρι… πάνω από 25 βαθμούς η μέγιστη θερμοκρασία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι σημερινές τιμές είναι 8 βαθμούς υψηλότερες από τη μέση τιμή της μέγιστης θερμοκρασίας Φεβρουαρίου της τελευταίας δεκαετίας

Διανύοντας το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου και ο καιρός... κάθε άλλο παρά χειμώνα θυμίζει.

Ηλιοφάνεια, άπνοια και ζέστη συνθέτουν ένα τελείως διαφορετικό σκηνικό που παραπέμπει αν μη τι άλλο, σαφέστατα σε...  καλοκαίρι.

Τα στοιχεία άλλωστε μιλούν από μόνα τους και σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο/meteo.gr., η μέγιστη θερμοκρασία στην Κρήτη , σήμερα Σάββατο, ξεπέρασε τους 25 βαθμούς Κελσίου. 

Σημειώνεται ότι αυτές οι τιμές είναι 8 βαθμούς υψηλότερες από τη μέση τιμή της μέγιστης θερμοκρασίας Φεβρουαρίου της τελευταίας δεκαετίας.

Οι 8 υψηλότερες τιμές θερμοκρασίας που κατέγραψαν οι σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr στο νησί δίνονται στον πίνακα που ακολουθεί.

Ενδεικτικά στο κέντρο των Χανίων η μέγιστη τιμή άγγιξε τους 25,4 βαθμούς Κελσίου, στην περιοχή Νεροκούρος Χανίων τους 24.9, στους Αγίους Πάντες Χανίων τους 24.9 , στο Ρέθυμνο τους 23.7 , στον Πλατανιά Χανίων τους 23.4 , στο Φράγμα Ποταμών Ρεθύμνου τους  23.3 στο Σταλό Χανίων τους 23.3  και στο Κολυμπάρι Χανίων τους 22.8 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, οι υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να διατηρηθούν έως και τη Δευτέρα 08/02, ενώ παρά την πτώση που θα σημειώσουν από την Τρίτη 09/02 θα παραμείνουν σε υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας. 

Κεντρική φωτογραφία: usnsplash

Για αναλυτική πρόβλεψη καιρού πατήστε (ΕΔΩ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News