Κρήτη

Καιρός: Μικρό «καλοκαίρι» στην Κρήτη – Μέχρι πότε θα συνεχιστεί;

Ζέστη και υψηλές θερμοκρασίες στο νησί μας

Η έντονη θερμή μεταφορά που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Μεσόγειο, έχει ως αποτέλεσμα την επικράτηση ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών για την εποχή στη χώρα μας. Στην Κρήτη το θερμόμετρο το μεσημέρι του Σαββάτου έδειξε 24 βαθμούς σε Ηράκλειο και Χανιά ενώ θα προσεγγίσει και τους 26 βαθμούς την Κυριακή. Οι ζεστές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν μέχρι και τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με το Εθνικό Δίκτυο για την Κλιματική Αλλαγή CLIMPACT στο οποίο συμμετέχει και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, την Παρασκευή 05/02 οι μέγιστες θερμοκρασίες στη Βόρεια Ελλάδα ήταν έως και 9 βαθμούς υψηλότερες από τις κανονικές για την εποχή τιμές όπως αυτές διαμορφώθηκαν την περίοδο 2010-2019. Στο χάρτη που ακολουθεί απεικονίζεται η προαναφερθείσα απόκλιση των μεγίστων θερμοκρασιών σε ολόκληρη τη χώρα.

Zέστη έως και τη Δευτέρα

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, οι υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να διατηρηθούν έως και τη Δευτέρα 08/02, ενώ παρά την πτώση που θα σημειώσουν από την Τρίτη 09/02 θα παραμείνουν σε υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας. Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί και αναφέρεται στην Κυριακή 07/02 απεικονίζονται με κόκκινες αποχρώσεις οι θερμές αέριες μάζες και με μπλε αποχρώσεις οι ψυχρές.

Για αναλυτική πρόβλεψη καιρού πατήστε (ΕΔΩ)

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια