Καθολικό lockdown στον Άγιο Νικόλαο - Στο «κόκκινο» το Ρέθυμνο

Κρήτη
Καθολικό lockdown στον Άγιο Νικόλαο - Στο «κόκκινο» το Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα νέα μέτρα για τους δύο Δήμους της Κρήτης - Παραμένει στο "κίτρινο" η υπόλοιπη Κρήτη

Για υψηλό επιδημιολογικό φορτίο στις "κόκκινες" περιοχές, αλλά και για περισσότερα από 8.500 τα ενεργά κρούσματα σε όλη τη χώρα έκανε λόγο η Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πανδημία.

Όπως είπε, η αύξηση των κρουσμάτων σε Πάτρα και Χαλκίδα ήταν εκρηκτική, ενώ έκανε λόγο για ανησυχία της Κυβέρνησης για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη.

"Τα μέτρα των προηγούμενων εβδομάδων ήταν ικανοποιητικά, όμως φαίνεται πως δεν εφαρμόστηκαν", είπε χαρακτηριστικά.

Για το λόγο αυτό αποφασίστηκαν μέτρα που είχαν ως κύριο στόχο τον περιορισμό της κινητικότητας, ενώ, όπως τόνισε: "Παραμένουν ανοιχτά Δημοτικά και Γυμνάσια".

Τα μέτρα θα ισχύσουν από αύριο στις 6 το πρωί, ενώ παραμένουν οι δύο διαβαθμίσεις "κόκκινο" και "κίτρινο".

Στο "κόκκινο" εντάσσεται από αύριο ο Δήμος Ρεθύμνου.

"Λόγω της αυξητικής τάσης των κρουσμάτων που παρατηρείται στο Δήμο Αγίου Νικολάου, θα ληθφούν περεταίρω περιριστικά μέτρα", τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Έτσι, από αύριο, στο Δήμο Αγίου Νικολάου: 

- Αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, καθώς και των κομμωτηρίων, των κουρείων, των κέντρων αισθητικής καθώς και των υπηρεσιών διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και των ΚΤΕΟ και των πρακτορείων ΟΠΑΠ.

- Ανοιχτά παραμένουν μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία.

- Αναστέλλεται, επίσης, η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων και των βρεφονηπιακών σταθμών. Τα σχολεία θα λειτουργούν με τη μέθοδο της τηλε-εκπαίδευσης. Να σημειωθεί ότι τα Δημοτικά Σχολεία και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί θα συνεχίσουν να λειτουργούν στους δήμους Μυκόνου και Θήρας μόνο, λόγω της μη ανίχνευσης μεταλλάξεων, αλλά και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των αιτιών της διασποράς του ιού στα νησιά αυτά.

- Ελαχιστοποιούνται οι μετακινήσεις από και προς τους δήμους - η είσοδος και η έξοδος από αυτούς του πέντε δήμους επιτρέπεται μόνο για λόγους εργασίας.

- Αναστέλλεται, επίσης, η λειτουργία των Δικαστηρίων.

- Δεν επιτρέπεται, επίσης, η τέλεση κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών παρουσία πιστών στους χώρους λατρείας, με εξαίρεση τις κηδείες, καθώς και η ατομική προσευχή.

Στο Ρέθυμνο (που ανήκει στις «κόκκινες» περιοχές) από αύριο στις 6 το πρωί ισχύουν τα εξής, πέρα από τα υπάρχοντα οριζόντια μέτρα:

  • Aπαγόρευση κυκλοφορίας στις περιοχές αυτές από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί. 
  • Τηλε-εκπαίδευση για τα Λύκεια
  • Χώροι Λατρείας: Πραγματοποίηση λειτουργιών σε χώρους λατρείας με ανώτατο όριο τα 9 άτομα
  • Λειτουργία λιανεμπορίου με τη μέθοδο click away και λειτουργία καταστημάτων ένδυσης, υπόδησης, βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων και καταστημάτων προσωπικής περιποίησης με προκαθορισμένο ραντεβού (click-in-a-shop) και με 1 άτομο ανά 25 τ.μ.
  • Κλειστά τα καταστήματα τις Κυριακές

Στις υπόλοιπες περιοχές της Κρήτης («κίτρινες» περιοχές) ισχύουν τα εξής, πέρα από τα υπάρχοντα οριζόντια μέτρα:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 21:00 έως 05:00
  • Διά ζώσης λειτουργία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Γυμνάσια - Λύκεια) από 1η Φεβρουαρίου
  • Λειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων, των κουρείων, των κέντρων αισθητικής, καθώς και των υπηρεσιών διαιτολογίας, υπηρεσιών διαιτολογικών μονάδων με εξαίρεση την άσκηση, υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και των ΚΤΕΟ με 1 άτομο ανά 25 τ.μ.
  • Πραγματοποίηση λειτουργιών με την παρουσία έως 25 ατόμων εντός ναών και έως 50 ατόμων στους μητροπολιτικούς ναούς

(Φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News