«Ορθόδοξος Λόγος»: Το μυστήριο της Εξομολόγησης

Κρήτη
«Ορθόδοξος Λόγος»: Το μυστήριο της Εξομολόγησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποτελεί το δρόμο που οδηγεί στον αγιασμό του ανθρώπου μέσα από τη μετάνοια

Το μυστήριο της εξομολόγησης είναι ένα από τα επτά μυστήρια της Εκκλησίας μας. Αποτελεί το δρόμο που οδηγεί στον αγιασμό του ανθρώπου μέσα από τη μετάνοια. Οι Πατέρες της Εκκλησίας αναφέρουν πως εάν η αμαρτία είναι το τραύμα, η μετάνοια είναι το φάρμακο· είναι το ευλογημένο δώρο του Θεού στον άνθρωπο.

Ο Θεός σέβεται την ελευθερία του ανθρώπου. Η εξομολόγηση φανερώνει μια στάση ελευθερίας και αγάπης από μέρους του ανθρώπου. Ταυτόχρονα αποκαλύπτει ότι καμιά αμαρτία δε μπορεί να τον απομακρύνει από το έλεος και την αγάπη του Θεού. Μόνο η έλλειψη μετάνοιας μπορεί να καταδικάσει τον άνθρωπο στην αιώνια στέρησή Του. Για τον λόγο αυτόν, το έργο του πνευματικού πατέρα είναι κρίσιμο, καθώς αποτελεί έργο του ίδιου του Χριστού.

Στην εκπομπή "Ορθόδοξος Λόγος" της Κυριακής 07.02.2021, ώρες 16:30'-17:20', συζητείται, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, η αξία του μυστηρίου της εξομολόγησης για τον άνθρωπο, με γνώμονα την πνευματική του οικοδομή και εν τέλει τη σωτηρία του.

Στην παρουσίαση της εκπομπής, ο Επίκουρος Καθηγητής της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης κ. Ιωάννης Λίλης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News