Υπεύθυνη αγορά φακών επαφής και οφθαλμικών φακών

Κρήτη
Υπεύθυνη αγορά φακών επαφής και οφθαλμικών φακών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε περίπτωση πολυεστιακής συνταγής (μακρινή και κοντινή όραση), υπάρχουν 3 τρόποι αντιμετώπισης

Σε περίπτωση πολυεστιακής συνταγής (μακρινή και κοντινή όραση), υπάρχουν 3 τρόποι αντιμετώπισης. Τα πολυεστιακά γυαλιά προτείνονται σε υψηλό βαθμό πρεσβυωπίας(συνήθως add>1,50d),για πλήρη οπτική απόδοση σε μεσαίες αποστάσεις, π.χ τηλεόραση(1μ.) ή οθόνη υπολογιστή(0,8μ.), αν η πρεσβυωπία ισούται με 1 βαθμό.

Τα πολυεστιακά πλεονεκτούν έναντι χρήσης 2 διαφορετικών σκελετών, σε άνετη χρήση (αποφυγή εναλλαγής σκελετού για κάθε απόσταση) και σε πλήρη οπτική οξύτητα σε κάθε απόσταση αντικειμένου.

Όσον αφορά, την χρήση διαφορετικών σκελετών σε πολυεστιακή συνταγή, ίσως κριθεί απαραίτητη η χορήγηση τριών σκελετών, αν βαθμός πρεσβυωπίας =1,00 ή >1,00d.

Σε περίπτωση μικρότερου βαθμού πρεσβυωπίας(<1,00D),η χρήση συνιστάται(όχι κατά κανόνα) η χρήση 2 διαφορετικών σκελετών, λόγω χαμηλότερου οικονομικού κόστους.

Τέλος, οι χρήστες πρέπει να γνωρίζουν ότι η τιμή των οφθαλμικών φακών δεν εξαρτάται μόνο από τον αριθμό εστιών στον φακό (πολυεστιακοί ή μονοεστιακοί φακοί), αλλά και από επιπλέον χαρακτηριστικά τους (λέπτυνση, επιστρώσεις, τεχνολογία κατασκευής)

Η λέπτυνση δεν επηρεάζει την ποιότητα της όρασης, άλλα αποκλειστικά την αισθητική(πάχος φακού). Όσο μεγαλύτερος ο βαθμός της συνταγής, τόσο μεγαλύτερη λέπτυνση χρησιμοποιείται για το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Αυτό συνεπάγεται σε υψηλότερο οικονομικό κόστος.

Οι επιστρώσεις, αφορούν την αντιχάραξη, αντιανάκλαση και άλλες χρήσιμες ιδιότητες των φακών για ευνοϊκότερη χρήση.

Τέλος, χαρακτηριστικό της τεχνολογίας των φακών, μπορεί να θεωρηθεί η ασφαιρικότητά του, για ομαλότερη περιφερειακή όραση. Έτσι, ο χρήστης για να έχει την μέγιστη οπτική απόδοση, δεν κρίνεται απαραίτητο να στρίψει το κεφάλι, άλλα το βλέμμα του, αξιοποιώντας την περιφέρεια του φακού με ισάξια αποτελέσματα.

1 + 1 ζευγάρια πολυεστιακών φακών οράσεως Dynamic της εταιρείας ΗΟΥΑ RX με 1.50 λέπτυνση και επίστρωση HI-VISION AQUA 240€

1 + 1 ζευγάρια πολυεστιακών φακών οράσεως Dynamic της εταιρείας ΗΟΥΑ RX με 1.50 λέπτυνση και επίστρωση HI-VISION LONG LIFE 280€

1 + 1 ζευγάρια πολυεστιακών φακών οράσεως Dynamic της εταιρείας ΗΟΥΑ RX με 1.60 λέπτυνση και επίστρωση HI-VISION AQUA 320€

ΦΑΚΟΙ ΕΠΑΦΗΣ

Κατά την χορήγηση φακών επαφής, ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει τους κανόνες υγιεινής, όπως και τον τρόπο εφαρμογής των φακών στον οφθαλμό. Επιπλέον, το υλικό του φ.ε, παίζει τον σπουδαιότερο ρόλο στην σωστή επιλογή από τον χρήστη.

Οι υβριδικοί φακοί επαφής(σιλικόνης-υδρογέλης),συνίστανται σε χρήστες για πολύωρη χρήση και ξηροφθαλμία. Αυτό οφείλεται στην επιπλέον οξυγόνωση του κερατοειδή, μέσω ατμοσφαιρικού αέρα, λόγω μικρής πυκνότητας υλικού(σιλικόνη).

Παράλληλα, αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα του έτερου υλικού (υδρογέλη), για μεγαλύτερη οξυγόνωση μέσω φακού δακρύων και ελαστικότητα για πιο άνετη εφαρμογή. Το κόστος των υβριδικών φακών επαφής είναι ελαφρώς υψηλότερο, σε σχέση με τους απλούς μαλακούς.

Στο κατάστημα μας, διαθέτουμε υβριδικούς(12 ευρώ το ζεύγος για μηνιαία χρήση) και μαλακούς(10 ευρώ το ζεύγος για ένα μήνα χρήσης),με ποικιλία εταιρειών.

Λεζάντα: φακοί επαφής σιλικόνης-υδρογέλης (12 ευρώ το ζεύγος)-Biofinity

Facebook

Instagram

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News