Κρήτη

Κορωνοϊός: Νέα σχολικά τμήματα κλείνουν στην Κρήτη – Στον «χορό» μπαίνει και η Δευτεροβάθμια

Νέα κρούσματα ανιχνεύθηκαν σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Λασίθι

Αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα κορωνοϊού σε σχολικά τμήματα της Κρήτης, ενώ σήμερα ανιχνεύθηκαν και τα πρώτα θετικά κρούσματα στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, μόλις στην τρίτη ημέρα λειτουργίας τους.

Συγκεκριμένα, στον Νομό Ηρακλείου, εντοπίστηκε θετικό κρούσμα κορωνοϊού σε μαθήτρια της τρίτης γυμνασίου, στο 2ο Γυμνάσιο Ηρακλείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ιχνηλάτησης σε μαθητές και εκπαιδευτικούς και στο τμήμα θα πραγματοποιηθεί απολύμανση.

Ήδη οι γονείς και οι μαθητές έχουν ενημερωθεί πως αύριο το τμήμα θα τελεί σε αναστολή ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται η απόφαση για την διάρκεια της αναστολής.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως υπό αναστολή τελεί το τμήμα Γ2 του Δημοτικού Σχολείου Χερσονήσου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ένας μαθητής βρέθηκε χτες θετικός στον ιό.

Στο τμήμα πραγματοποιήθηκε απολύμανση την Τρίτη, ενώ οι εκπαιδευτικοί καθώς και οι μαθητές βρίσκονται σε προληπτική καραντίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της ιχνηλάτησης και το τμήμα θα βρίσκεται σε αναστολή ως τις 12 Φεβρουαρίου.

Ρέθυμνο

Στον Νομό Ρεθύμνου, ένα μαθητής του Λυκείου Πανόρμου βρέθηκε θετικός στον ιό. Το τμήμα στο οποίο φοιτεί τελεί πλέον σε αναστολή έως τις 17/2 και θα πραγματοποιηθεί απολύμανση, ενώ οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα μπουν σε προληπτική καραντίνα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ιχνηλάτησης στο τμήμα αλλά και στο σχολικό λεωφορείο.

Τέλος, θετική βρέθηκε και μια εκπαιδευτικός στο Δημοτικό Σισών Μυλοποτάμου, όμως καθώς διδάσκει ελάχιστες ώρες την εβδομάδα δεν θα ανασταλεί κάποιο τμήμα και η ίδια θα τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Παράλληλα, έκλεισα και ένα τμήμα του δημοτικού σχολείου στην περιοχή Σταυρωμένου του δήμου Ρεθύμνου, όταν εντοπίστηκε θετικό κρούσμα σε μαθητή του σχολείου.

Οι συμμαθητές του μικρού παιδιού, η δασκάλα του τμήματος, αλλά και η εκπαιδευτικός της παράλληλης στήριξης, θα παραμείνουν προληπτικά σε κατ' οίκον περιορισμό για 14 μέρες.

Μονοήμερη αναστολή λειτουργίας βρεφονηπιακού Σταθμού Αρμένων λόγω υποψίας κρούσματος κορωνοϊού

Ο Δήμος Ρεθύμνης, η ΚΕΔΗΡ και η Αντιδήμαρχος, υπεύθυνη για τα θέματα δημόσιας υγείας του Δήμου Ρεθύμνης Δρ. Άννα Ελευθεριάδου-Γκίκα, ενημερώνουν τους συμπολίτες ότι ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Αρμένων παρέμεινε σήμερα (3/2/2021) κλειστός για προληπτικούς λόγους.

Αφορμή για την αναστολή λειτουργίας του Σταθμού έδωσε η υποψία κρούσματος κορωνοϊου, σε γονέα παιδιού που φιλοξενείται στο Σταθμό.

Εφαρμόζοντας με συνέπεια και αίσθημα ευθύνης τα ενδεδειγμένα προληπτικά μέτρα αντιμετώπισης εξάπλωσης της πανδημίας, και με σεβασμό στη δημόσια υγεία, αποφασίστηκε να παραμείνει κλειστός ο Σταθμός μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων του τεστ ανίχνευσης.

Παρότι το τεστ βγήκε θετικό για τον γονέα αλλά αρνητικό για τα παιδιά της οικογένειας, εφαρμόστηκε ο περιορισμός τους κατ’ οίκον κι ο Βρεφονηπιακός Σταθμός απολυμάνθηκε, ώστε όταν επαναλειτουργήσει αύριο, οι χώροι του να είναι υγειονομικά ασφαλείς και να μην υφίσταται κανένας κίνδυνος για τους μικρούς φιλοξενούμενους του και το εκπαιδευτικό του προσωπικό.

Λασίθι

Στον Νομό Λασιθίου και δεύτερο σχολείο στον Άγιο Νικόλαο βάζει λουκέτο λόγω κορωνοϊού, μέσα σε λίγες ώρες.

Όπως συγκεκριμένα ανέφερε στο neakriti, ο κ. Μακράκης, προϊστάμενος της πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου, το 1ο Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Νικολάου από αύριο προχωράει σε αναστολή λειτουργίας μετά την επιβεβαίωση και 4ου κρούσματος εντός της εκπαιδευτικής κοινότητας .

Πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο 1ο Δημοτικό σχολείο αφορούν σε δύο δασκάλους και δύο μαθητές.

Στο σχολείο, στο οποίο ήδη είχαν αναστείλει τις τελευταίες μέρες τη λειτουργία τους το Γ1, Γ2 , Ε2 και ΣΤ2, θα παραμείνει κλειστό από αύριο και για 14 μέρες και θα τηρηθούν απαρέγκλιτα όλα όσα προβλέπει σε αυτές τις περιπτώσεις το υγειονομικό πρωτόκολλο. Δάσκαλοι και μαθητές θα παραμείνουν σε καραντίνα στο σπίτι για 14 ημέρες.

Αναφορικά με τους μοριακούς  ελέγχους που διενεργήθηκαν σε 158 άτομα (60 εκπαιδευτικοί και 98 μαθητές), σε σχολεία της πρωτοβάθμιας  εκπαίδευσης όπου έχουν εντοπιστεί κρούσματα ή αποτελούν στενές επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στον Άγιο Νικόλαο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα, εντοπίστηκε ένα θετικό κρούσμα που αφορά στον δάσκαλο του 1ου Δημοτικού Σχολείου και  ο οποίος αποτελεί το 4ο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη συγκεκριμένη σχολική κοινότητα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες έκλεισε έως και τις 14 Φεβρουαρίου,  το πρώτο σχολείο σε επίπεδο Κρήτης, το 7ο διθέσιο νηπιαγωγείο του Αγίου Νικολάου.

Ακολουθεί αναλυτικά η λίστα με τα σχολεία και τα σχολικά τμήματα που είναι κλειστά στην Κρήτη σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας:

Ηράκλειο

-Δημοτικό Σχολείο Χερσονήσου- Γ2 έως 12/02

-13o νηπιαγωγείο Ηρακλείου – 2ο πρωινό (προνήπια – νήπια) έως 09/02

-70ο νηπιαγωγείο Ηρακλείου – προαιρετικό ολοήμερο 1, υποχρεωτικό πρωινό έως 12/02

-76ο νηπιαγωγείο Ηρακλείου  προαιρετικό ολοήμερο τμήμα παράρτημα , υποχρεωτικό προαιρετικό έως 14/02, πρωινή ζώνη 2 παράρτημα

Λασίθι

-1ο δημοτικό σχολείο Αγίου Νικολάου για 14 μέρες

- 7ο διθέσιο νηπιαγωγείο Αγίου Νικολάου έως 14/02

-1ο νηπιαγωγείο Αγίου Νικολάου - 2ο τμήμα προαιρετικού ολοήμερου προγραμματος,   3ο τμήμα υποχρεωτικού πρωινού τμήματος έως 09/02

-3ο δημοτικό σχολείου Αγίου Νικολάου – Δ2 ΚΑΙ ΣΤ2  έως 14/ 02 ΚΑΙ  Ε2 έως 11/02

- 1ο δημοτικό σχολείο Σητείας – Δ2 έως 03/02

-1ο νηπιαγωγείο Ιεράπετρας –  προαιρετικό Α, υποχρεωτικό πρωινό Α έως 10/02

Χανιά

-8ο δημοτικό σχολείο Χανίων Δ1 έως 03/02

-Δημοτικό σχολείο Καντάνου – Α τάξη έως 03/02

Ρέθυμνο

-2ο ολοήμερο δημοτικό σχολείο Περάματος – Β τάξη έως  04/02

Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Πανόρμου Ρεθύμνου – Β τάξη από 3/2 ως τις 17/2

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια