«Ξεσηκωμός» για την δημόσια υγεία

Κρήτη
«Ξεσηκωμός» για την δημόσια υγεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ραντεβού δίνεται το πρωί της Τετάρτης στον Εσταυρωμένο από τα σωματεία του ΠΑΜΕ

Σε παράσταση διαμαρτυρίας για την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της δημόσιας υγείας προχωρούν σήμερα τα συνδικαλιστικά όργανα του νομού Ηρακλείου που βρίσκονται υπό τη σημαία του ΠΑΜΕ, δίνοντας ραντεβού στις 9 το πρωί, στην 7η ΔΥΠΕ στον Εσταυρωμένο.

«Στην καρδιά του δεύτερου κύματος της πανδημίας με “φρακαρισμένες” τις ΜΕΘ και τα δημόσια νοσοκομεία, αντί η κυβέρνηση να πάρει μέτρα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και την επίταξη του ιδιωτικού τομέα, κλείνει τα Περιφερειακά και τα Κέντρα Υγείας σε όλη τη χώρα, τα κάνει εμβολιαστικά κέντρα», σύμφωνα με κοινή τους ανακοίνωση.

Την ανακοίνωση υπογράφουν τα συνδικάτα Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ηρακλείου και Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου, οι Ενώσεις Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου και ο Μουσικός Σύλλογος - Παράρτημα Κρήτης.

«Ακυρώνονται τα ιατρικά ραντεβού και το λειψό υγειονομικό προσωπικό τους μετακινείται για να καλύψει τα εμβολιαστικά κέντρα. Το αποτέλεσμα, για εργαζομένους, συνταξιούχους, μακροχρόνια ασθενείς, παιδιά, γυναίκες, λαϊκά νοικοκυριά, ένας δύσβατος αγώνας δρόμου... που καταλήγει στην πόρτα των ιδιωτικών ιατρείων!

Ο εμβολιασμός είναι μια διαδικασία με βάθος χρόνου και την ίδια ώρα η πανδημία, οι συνέπειές της “τρέχουν”, όπως παρούσες είναι και δεν αναστέλλονται και οι υπόλοιπες ασθένειες.

Συμφωνούμε και είναι απαραίτητο τα Κέντρα Υγείας να εξυπηρετήσουν και το ζήτημα του εμβολιασμού για όλους και στην πόλη μας, με πλήρη λειτουργία όλων των ιατρείων του.

Παλεύουμε ενάντια στο κλείσιμο των ιατρείων και την αποδόμηση μιας ολοκληρωμένης φροντίδας πρόληψης, για παιδιά, εργαζόμενους, συνταξιούχους, γυναίκες, ΑμεΑ, που έχουμε σήμερα ανάγκη.

Το δικαίωμα στη ζωή και την υγεία είναι στα δικά μας χέρια.

- Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες.

- Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

- Πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση.

- Ενίσχυση με προσωπικό των Κέντρων Υγείας για να αναλάβουν τον εμβολιασμό, χωρίς καμία περικοπή της λειτουργίας τους.

- Αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων ασφαλών εμβολίων για τον έγκαιρο και μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού.

- Λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της υγείας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

- Επίταξη ιδιωτικών μονάδων Υγείας και ένταξή τους στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της επιδημίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

«Ήταν που ήταν στραβό το κλήμα... Ενώ η δημόσια Υγεία ήταν ήδη... “στην εντατική”, ήρθε και ο κορωνοϊός και έκανε την κατάσταση ακόμα πιο τραγική», σύμφωνα με όσα λέει στη “Νέα Κρήτη” ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου Δημόκριτος Σαλούστρος.

«Αυτή τη στιγμή, ουσιαστικά τα νοσοκομεία έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία που ασχολούνται μόνο με μία νόσο, με συνέπεια να μένουν πίσω όλα τα άλλα περιστατικά», σύμφωνα με τον συνδικαλιστή.

Κάνει μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά στους γιατρούς, που εργάζονται με εξοντωτικά ωράρια και κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, και καλεί σε ξεσηκωμό την κοινωνία, στη διεκδίκηση μέτρων πραγματικής στήριξης της υγείας του λαού μας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News