Το συγκλονιστικό ξέσπασμα του προέδρου των ξενοδοχοϋπαλλήλων - Καταγγελίες «φωτιά» από τον Ν. Κοκολάκη

Κρήτη
Το συγκλονιστικό ξέσπασμα του προέδρου των ξενοδοχοϋπαλλήλων - Καταγγελίες «φωτιά» από τον Ν. Κοκολάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η κατάσταση στο χώρο του είναι μια "ωρολογιακή βόμβα" που αν εκραγεί θα έχει απρόβλεπτες οικονομικές αλλά και κοινωνικές συνέπειες»

Σε καταγγελίες «φωτιά» προχώρησε μέσα από την εκπομπή ΩΡΑ ΑΙΧΜΗΣ της ΚΡΗΤΗ TV ο πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων του Ηρακλείου κ. Νίκος Κοκολάκης που αναφέρθηκε σε ανακοίνωση απολύσεων πριν ακόμα ξεκινήσει η τουριστική χρονιά από μια μειοψηφία επιχειρηματιών αλλά και για τερτίπια που έχουν να κάνουν με τα υγειονομικά πρωτόκολλα τονίζοντας ότι αυτό που προέχει είναι η υγεία των εργαζομένων αλλά και των πελατών.

Μάλιστα έκανε λόγο για συναδέλφους του που πεινάνε και δεν έχουν την δυνατότητα να καλύψουν τις βασικές ανάγκες τους, ενώ με βουρκωμένα μάτια ζήτησε από την πολιτεία να σεβαστεί το κλάδο των ξενοδοχοϋπαλλήλων που ζει ένα πραγματικό εφιάλτη.

Ο κ. Κοκολάκης είπε χαρακτηριστικά: «Είναι πλέον θέμα επιβίωσης», τονίζοντας ότι η κατάσταση στο χώρο του είναι μια «ωρολογιακή βόμβα» που αν εκραγεί θα έχει απρόβλεπτες οικονομικές αλλά και κοινωνικές συνέπειες με δεδομένο ότι η δραματική τουριστική εικόνα διαμορφώνεται στη Κρήτη για δεύτερα συνεχόμενη χρονιά.

Ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα για τον Νίκο Κοκολάκη είναι ότι ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό συναδέλφων δεν μπήκε φέτος στο ταμείο ανεργίας, ενώ και αυτοί που μπήκαν δεν ξέρουν πως θα εξελιχθούν τα πράγματα.

«Ταμείο ανεργίας θα πάρουμε για τους μήνες από τον Νοέμβριο που πέρασε μέχρι και τον Ιανουάριο. Τι γίνεται για τους άλλους μήνες, μέχρι να ανοίξει η τουριστική περίοδος;», διερωτάται ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας και του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ηρακλείου Νίκος Κοκολάκης.

«Είμαστε ξεκρέμαστοι. Και ναι μεν μέχρι τώρα παίρναμε τα 534 ευρώ τον μήνα με την ασφάλειά μας, με την έκπτωση ενοικίου όταν ήμασταν στο επίδομα ειδικού σκοπού, τώρα, όμως, πάμε στα 400 ευρώ. Αλλά το πιο σοβαρό είναι ότι αυτοί οι μήνες από τον Ιανουάριο και μετά μένουν ακάλυπτοι. Τι θα γίνει σε αυτό το διάστημα;», συμπλήρωσε.

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι ζητούν από τα αρμόδια υπουργεία παρεμβάσεις σωτηρίας μιας και φέτος πάνω από το 50% δε θα δουλέψει με βάση τις μέχρι τώρα συνθήκες.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News