Εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ καταγγέλλουν bullying

Κρήτη
Εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ καταγγέλλουν bullying

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, υπάρχουν «δεκάδες καταγγελίες» από «εργαζόμενους διαφόρων ειδικοτήτων και βαθμίδων για την προσβλητική και επιθετική συμπεριφορά προς αυτούς».

Για αυταρχική συμπεριφορά καταγγέλλει τη διοίκηση του ΠΑΓΝΗ το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες από το Σωματείο, «φαίνεται ότι ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου έχει αναλάβει ιδιαίτερο ρόλο να προσβάλλει, να μειώνει και να υποτιμά τους εργαζόμενους, ακόμη και με μεθόδους bullying».

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, υπάρχουν «δεκάδες καταγγελίες» από «εργαζόμενους διαφόρων ειδικοτήτων και βαθμίδων για την προσβλητική και επιθετική συμπεριφορά προς αυτούς».

Οι εργαζόμενοι καλούν τους αρμόδιους να αναλάβουν τις ευθύνες τους ζητώντας να σταματήσει «η κατάχρηση εξουσίας εκ μέρους του αναπληρωτή διοικητή» και παράλληλα από τη διοίκηση του ΠΑΓΝΗ να ασχοληθεί επιτέλους με τα ουσιαστικά προβλήματα που ταλανίζουν το νοσοκομείο.

«Οι εργαζόμενοι έχουν λόγο και εκφράζονται», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο τέλος της ανακοίνωσης που εξέδωσε το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ.

«Η κατάσταση έχει παρατραβήξει»

«Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ καταγγέλλει τη διοίκηση του νοσοκομείου για την αυταρχική συμπεριφορά της, η οποία έχει εκδηλωθεί αρκετές φορές από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της.

Δεκάδες καταγγελίες έχουν φτάσει στο Σωματείο μας από εργαζόμενους διαφόρων ειδικοτήτων και βαθμίδων για την προσβλητική και επιθετική συμπεριφορά προς αυτούς. Φαίνεται ότι ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου έχει αναλάβει ιδιαίτερο ρόλο να προσβάλλει, να μειώνει και να υποτιμά τους εργαζόμενους, ακόμη και με μεθόδους bullying. Απαράδεκτη, ειρωνική και απαξιωτική είναι και η συμπεριφορά της Διοίκησης απέναντι στους εκπροσώπους των εργαζομένων και των γιατρών στο Δ.Σ. του νοσοκομείου. Η κατάσταση αυτή έχει πια παρατραβήξει», αναφέρεται αρχικά στην ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

«Καλούμε την κυβέρνηση, την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τη Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ. να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ώστε να σταματήσει η κατάχρηση εξουσίας εκ μέρους του αναπληρωτή διοικητή και να επανέλθει η ισορροπία στον εργασιακό μας χώρο.

Καλούμε τη Διοίκηση του νοσοκομείου να ασχοληθεί επιτέλους με τα ουσιαστικά προβλήματα του νοσοκομείου!

Στην προσπάθειά της να εμφανίσει ένα νοσοκομείο δήθεν θωρακισμένο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η Διοίκηση δε διστάζει να αξιοποιεί όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο με αυταρχικές αποφάσεις, υποβαθμίζοντας συλλογικά όργανα και το Επιστημονικό Συμβούλιο, επιχειρώντας να τα καταστήσει διακοσμητικά στοιχεία.

Κάθε φορά που υπηρεσιακά στελέχη και εργαζόμενοι εκφράζουν υπηρεσιακή άποψη σε ζητήματα της καθημερινής λειτουργίας του νοσοκομείου, η Διοίκηση προσπαθεί να τρομοκρατήσει όσους εκφέρουν αντίθετη άποψη από τη δική τους.

Παράλληλα, αυτό που δεν μπορεί να ανεχτεί η Διοίκηση είναι το δικαίωμα του Σωματείου να έχει άποψη που αντιτίθεται στην κυβερνητική πολιτική. Ενοχλείται από τις φωνές που αναδεικνύουν τις ελλείψεις του νοσοκομείου και την πραγματική αιτία των προβλημάτων, η οποία δεν είναι άλλη από τη διαχρονική πολιτική υποχρηματοδότησης της Υγείας, την πολιτική που προωθεί τη λειτουργία των νοσοκομείων ως επιχειρήσεις», αναφέρεται, εν συνεχεία, στην ανακοίνωση.

«ΤΑΚΤΙΚΗ ΠΟΛΛΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ»

«Επιχείρηση επιβολής σιγής νεκροταφείου»

«Οι επιθέσεις αυτές είναι συνέχεια της αυταρχικής τακτικής των διοικήσεων πολλών νοσοκομείων και εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια έντασης της καταστολής, με την οποία επιδιώκει η κυβέρνηση να επιβάλλει “σιγή νεκροταφείου”, ώστε να προωθεί ανενόχλητη την επίθεση σε όσα εργασιακά δικαιώματα και συνδικαλιστικές ελευθερίες έχουν απομείνει.

Δεν πρόκειται όμως να μας κλείσουν το στόμα. Δε θα σκύψουμε το κεφάλι ούτε θα ζητήσουμε την έγκρισή τους για να διαδηλώνουμε και να δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα ασθενών και υγειονομικών», λένε, εν κατακλείδι, οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ, συμπληρώνοντας ότι «ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία δε θα περάσουν. Οι εργαζόμενοι έχουν λόγο και εκφράζονται. Το Σωματείο θα συνεχίσει να στηρίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων και των ασθενών για δημόσια και δωρεάν υγεία».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News