Στη Βουλή το ψήφισμα του ΕΛΜΕΠΑ ενάντια στο νομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας

Κρήτη
Στη Βουλή το ψήφισμα του ΕΛΜΕΠΑ ενάντια στο νομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναφορά από τους 3 βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Στη Βουλή φέρνουν οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης, Σωκράτης Βαρδάκης  και Χάρης Μαμουλάκης το πρόσφατο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου με το οποίο εκφράζεται η «ριζική αντίθεση» στο υπό ψήφιση Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Παιδείας που «επιφέρει δραστικές ανατροπές στον πυρήνα της λειτουργίας των πανεπιστημίων».

Με την αναφορά που καταθέτουν στη Βουλή οι 3 βουλευτές προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων τονίζουν ειδικά τις επισημάνσεις του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου σχετικά με την διάταξη ίδρυσης αστυνομικού σώματος «προστασίας» των πανεπιστημίων, μεταξύ αυτών την δήλωση της Γενικής Συνέλευσης του Πανεπιστημίου ότι «η προστασία του πανεπιστημίου ανήκει αποκλειστικά στην  αρμοδιότητα των συλλογικών του οργάνων και της ακαδημαϊκής κοινότητας, όπως προβλέπει και το συνταγματικά κατοχυρωμένο της αυτοδιοίκησης του στο άρθρο 16 παρ. 5 εδ. α’ του Συντάγματος». Όπως και ότι «η φύλαξη των χώρων του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ) επιτυγχάνεται με ειλημμένες αποφάσεις της διοίκησης του που ανανεώνονται κατ’ εξακολούθηση».

Αναφορικά με τη προβλεπόμενη διάταξη για τον τρόπο εισαγωγής των αποφοίτων λυκείων στα πανεπιστήμια σημειώνεται ότι «ο αιφνίδιος στη μέση της σχολικής χρονιάς προβλεπόμενος τρόπος πρόσβασης των αποφοίτων λυκείων στα πανεπιστήμια με την θεσμοθέτηση της Κλιμακούμενης Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και της υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου σε 2 φάσεις δημιουργεί τεράστια προβλήματα και δεν είναι αποδεκτός».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News