Κρήτη

Ζήτημα επιβίωσης των ξεναγών – Ερωτηματικά για την νέα τουριστική σεζόν

«Το σύνολο του εισοδήματος των ξεναγών για το 2020 ήταν μόλις 1.864 ευρώ κρατικής βοήθειας»

Το σύνολο του εισοδήματος των ξεναγών για το 2020 ήταν μόλις 1.864 ευρώ κρατικής βοήθειας, όπως τονίζει ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών, που θέτει ζήτημα επιβίωσης των μελών της, με δεδομένο ότι η τουριστική σεζόν πάει ακόμη πιο πίσω. Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Με αφορμή όσα γράφονται στον Τύπο ή ακούγονται στα ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες, δημιουργώντας τη λάθος εντύπωση, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών θέλει να ξεκαθαρίσει τα παρακάτω: Οι ξεναγοί ΔΕΝ έχουν ενταχθεί στην αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Οι πρόσφατες ανακοινώσεις αφορούν αποκλειστικά τους επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού, οι οποίοι είναι οι μόνοι από τις ειδικές κατηγορίες, στις οποίες ανήκουν και οι ξεναγοί, που δικαιούνται το επίδομα Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου. Κανένας άλλος.

Εκτός από τα 800 ευρώ για Μάρτιο και Απρίλιο και 534 για Σεπτέμβριο και άλλα τόσα τον Οκτώβριο ως αποζημίωση ειδικού σκοπού, δηλαδή από τον Μάρτιο 2020 έως σήμερα σύνολο 1.864 ευρώ. Είμαστε χωρίς άλλο εισόδημα για όλο το 2020. Το ποσό που πήραμε είναι κάτω από το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Έχουμε την υποστήριξη του υπουργείου Τουρισμού για να μας δοθεί η αποζημίωση αυτή και για Νοέμβριο και Δεκέμβριο, πρέπει όμως να εκδοθεί νέα ΚΥΑ από τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών που θα το προβλέπει, κάτι που ως τώρα δεν έχει γίνει.

Με την έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου να πηγαίνει πίσω, ζητάμε να μας δοθεί αποζημίωση ειδικού σκοπού και για τους πρώτους μήνες του 2021.

Είναι θέμα επιβίωσης των ξεναγών της Ελλάδας! Έχουμε οικογένειες, ενοίκια, δάνεια, φορολογικές και άλλες υποχρεώσεις. Αδυνατούμε να ανταπεξέλθουμε σε όλα αυτά!».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια