Ν. Χαρδαλιάς: Έκκληση για αυξημένη επιφυλακή των Κρητικών λόγω μεταλλαγμένων κρουσμάτων

Κρήτη
Ν. Χαρδαλιάς: Έκκληση για αυξημένη επιφυλακή των Κρητικών λόγω μεταλλαγμένων κρουσμάτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Zήτησε να τηρηθούν τα μέτρα

Έκκληση για αυξημένη επιφυλακή, απηύθυνε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς και στους κατοίκους της Κρήτης, λόγω της ανίχνευσης των μεταλλαγμένων στελεχών του ιού στην περιοχή όπως είπε.

Υπενθυμίζεται ότι το μεγαλύτερο μέρος της χώρας – μεταξύ των οποίων και η Κρήτη- παρουσιάζει καλή επιδημιολογική εικόνα, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στο επίπεδο Α' - επιτήρησης (κίτρινες περιοχές). Ωστόσο οι αρχές και οι επιστήμονες ζητούν από τους πολίτες τη σχολαστική τήρηση των μέτρων.

Στο επίπεδο Β' - αυξημένου κινδύνου, κατατάσσονται οι περιοχές που παρουσιάζουν αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, δηλαδή οι «κόκκινες» περιοχές. Οι περιοχές αυτές είναι οι εξής: η Περιφέρεια Αττικής πλην της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, η Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου η περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, ο δήμος Εορδαίας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, οι δήμοι Θηβαίων και Τανάγρας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, ο δήμος Σπάρτης της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, ο δήμος Χαλκιδέων και ο οικισμός Ρομά της Δημοτικής Ενότητας Δυστίων του δήμου Κύμης-Αλιβερίου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, ο δήμος Νέας Προποντίδας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, ο δήμος Πατρέων της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, ο δήμος Θήρας της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News