Κρήτη: Ισχυροί άνεμοι ήρθαν για να... μείνουν

Κρήτη
Κρήτη: Ισχυροί άνεμοι ήρθαν για να... μείνουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέχρι πότε θα μας ταλαιπωρήσουν οι νοτιοδυτικοί άνεμοι

Oι ισχυροί νοτιοδυτικοί άνεμοι 5 με 7 και στο νότιο Αιγαίο πρόσκαιρα 8 μποφόρ, αποτελούν το κύριο χαρακτηριστικό και το Σάββατο στην Κρήτη. Σύμφωνα με την ΕΜΥ οι άνεμοι θα στραφούν  βαθμιαία από το μεσημέρι σε δυτικούς βορειοδυτικούς, με σταδιακή εξασθένηση.

Μάλιστα το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου προειδοποιεί για τους ισχυρούς ανέμους αναφέροντας:

– Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων στην περιοχή μας πλοίων και μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης των σκαφών τους.

– Ορμούντα επαγγελματικά αλιευτικά και μικρά σκάφη να αποφύγουν τη δραστηριοποίησή τους κατά το χρόνο ισχύος του δελτίου καιρικών φαινομένων.

– Ρυμουλκά, ναυαγοσωστικά, αλιευτικά και εθελοντικές ομάδες καλούνται να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για παροχή συνδρομής σε περίπτωση που απαιτηθεί.

– Καλούνται τα τοπικά, έντυπα και ηλεκτρονικά, μέσα μαζικής ενημέρωσης για τη συχνή αναμετάδοση των παραπάνω εντολών – οδηγιών καθ’ όλη τη διάρκεια που θα βρίσκονται σε ισχύ τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

– Τέλος, γνωρίζεται ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

Για την Κυριακή προβλέπονται σε Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα, αραιές νεφώσεις πουβαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 και στο Αιγαίο από το απόγευμα έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί, κυρίως στα νότια, σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Για αναλυτική πρόβλεψη καιρού πατήστε (ΕΔΩ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News