Τι εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι για σχολεία και λιανεμπόριο – Γιατί η Κρήτη ξεχωρίζει σε Ευρωπαϊκό επίπεδο

Κρήτη
Τι εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι για σχολεία και λιανεμπόριο – Γιατί η Κρήτη ξεχωρίζει σε Ευρωπαϊκό επίπεδο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι θα ισχύει για τις «κόκκινες» και τις υπόλοιπες περιοχές

Σε πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζεται η σύσκεψη των λοιμοξιολόγων για την Αττική, τις «κόκκινες» περιοχές αλλά και για το τι θα ισχύσει για το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων σε όλη την χώρα, το λιανεμπόριο αλλά και την απαγόρευση κυκλοφορίας στις 18:00.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έγινε ιδιαίτερα αναφορά για την Κρήτη ή το Λασίθι που παρουσιάζει αυξημένα κρούσματα τις τελευταίες ημέρες για τυχόν ένταξη τους στις «κόκκινες» περιοχές και  οι εισηγήσεις των ειδικών «κλειδώνουν» για την ώρα στα εξής:

Η Αττική εντάσσεται στις «κόκκινες» περιοχές.

Σύμφωνα με τις τοποθετήσεις των ειδικών μέχρι αυτή την ώρα, εισηγούνται για τις «κόκκινες» περιοχές στις οποίες θα ανήκει πλέον και η Αττική, τη λειτουργία των καταστημάτων ένδυσης, υπόδυσης με τη μέθοδο του click in shop, οι πελάτες δηλαδή θα μπορούν να εισέρχονται στα καταστήματα ενώ για όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες του λιανεμπορίου προτείνουν το click away. Σε περιοχές που δεν ανήκουν στο «κόκκινο» συνεχίζεται η λειτουργεία του λιανεμπορίου ως έχει.

Σε ό,τι αφορά το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων, η επιτροπή εισηγείται το «άνοιγμα» τους την Δευτέρα με φυσική παρουσία στις περιοχές που δεν βρίσκονται στο κόκκινο, ενώ στις κόκκινες περιοχές αναμένεται να ανοίξουν μόνο τα γυμνάσια με φυσική παρουσία.

Για την απαγόρευση κυκλοφορίας στις κόκκινες περιοχές, που αυτή την ώρα είναι από τις 9 μ.μ μέχρι τις 5 π.μ δεν αναμένεται να υπάρξει αλλαγή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι συζητήθηκε η δυνατότητα των πιστών να πηγαίνουν στις εκκλησίες ακόμα και στις κόκκινες περιοχές, με όριο τα 9 άτομα.

Στις κόκκινες περιοχές εντάσσονται πιθανότατα η Αττική, η Βοιωτία, η Εύβοια με ερωτηματικό, Χαλκιδική, Ζάκυνθος, Σαντορίνη και Μύκονος.

Τα πρακτορεία ΟΠΑΠ αναμένεται να ανοίξουν στην χώρα πλην των κόκκινων περιοχών.

Τις οριστικές αποφάσεις θα λάβει η κυβέρνηση και θα ανακοινωθούν το απόγευμα, ενώ σε κάθε περίπτωση η διαδικασία αυτή είναι δυναμική και μπορεί να υπάρξουν διαφοροποιήσεις.

Τέλος, στην σύσκεψη παρουσιάστηκαν στοιχεία για την συνολική επιδημιολογική εικόνα της Κρήτης, με τον συνολικό δείκτη (νοσηλείες, πληρότητα ΜΕΘ, κρούσματα, θνησιμότητα) του νησιού να είναι ο καλύτερος στην Ευρώπη.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News