Ομοσπονδία Βιοτεχνών – Εμπόρων Χανίων: Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις πρέπει να στηριχτούν

Κρήτη
Ομοσπονδία Βιοτεχνών – Εμπόρων Χανίων: Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις πρέπει να στηριχτούν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οι επαγγελματίες, αντιμετωπίζουν μία πρωτόγνωρη κατάσταση με μέτρα που εναλλάσσονται χωρίς να μπορούν να προγραμματίσουν τις επαγγελματικές τους κινήσεις»

Σε νέα επιστολή προς τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Οικονομικών και τον υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, προχώρησε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Χανίων, για τα προβλήματα της επιστρεπτέας προκαταβολής 5.

Σύμφωνα με την επιστολή, «χιλιάδες συνάδελφοι επαγγελματίες, αντιμετωπίζουν μία πρωτόγνωρη κατάσταση με μέτρα που εναλλάσσονται χωρίς να μπορούν να προγραμματίσουν τις επαγγελματικές τους κινήσεις», ενώ τονίζει πως «οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις πρέπει να στηριχτούν και οφείλετε να τις στηρίξετε».

Αναλυτικά το κείμενο:

«Δυστυχώς, τα μηνύματα που λαμβάνουμε αλλά και η συνολική εικόνα της αγοράς μας αναγκάζουν να επιστρέψουμε με μία ακόμη επιστολή για να σας τονίσουμε την απελπισία, την οργή και την αγανάκτηση των συναδέλφων Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων & Αυτοαπασχολούμενων ως αποτέλεσμα των δεδομένων της επιστρεπτέας προκαταβολής 5.

Χιλιάδες συνάδελφοι επαγγελματίες, αντιμετωπίζουν μία πρωτόγνωρη κατάσταση με μέτρα που εναλλάσσονται χωρίς να μπορούν να προγραμματίσουν τις επαγγελματικές τους κινήσεις, με δραματική μείωση του τζίρου τους, με ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις που πρέπει να εξοφληθούν χωρίς να υπάρχουν τα ανάλογα έσοδα και με την απειλή του λουκέτου στον κοντινό ορίζοντα.

Απαιτούμε άμεσα να ενταχθούν στην επιστρεπτέα προκαταβολή 5 όλες οι επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία και βρέθηκαν εκτός, αλλά και να υπάρξει ορθολογική και δίκαιη διόρθωση των ποσών που δόθηκαν ή προγραμματίζονται να δοθούν.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις πρέπει να στηριχτούν και οφείλετε να τις στηρίξετε».

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News