«Ορθόδοξος Λόγος»: Αφιέρωμα στους Τρεις Ιεράρχες

Κρήτη
«Ορθόδοξος Λόγος»: Αφιέρωμα στους Τρεις Ιεράρχες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σήμερα στις 16:30 η εκπομπή

Το θέμα μας για την εκπομπή του "Ορθόδοξου Λόγου" της Κυριακής 31 Ιανουαρίου 2021 έχει ως εξής:

Τους Τρεις Ιεράρχες, τον Μέγα Βασίλειο, τον Γρηγόριο τον Θεολόγο και τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο, τους προστάτες των γραμμάτων, εορτάζουμε στις 30 Ιανουαρίου. Φιλομαθείς όπως ήταν, σπούδασαν πλήθος επιστημών με υπομονή, αγάπη και καρτερία, έργο μοναδικό όχι μόνο για τα τότε δεδομένα, αλλά ακόμη και σήμερα. Προόδευσαν στη γνώση και την πνευματική ζωή, αφιερώνοντας την ύπαρξή τους στον Θεό.

Η προσφορά τους στην ανθρωπότητα είναι μοναδική. Συνδύασαν αρμονικά και λειτουργικά την Παιδεία με την Αρετή. Προσευχήθηκαν με θέρμη και ασκήθηκαν στον αγώνα της μάθησης, με ταπείνωση και αρετή. Ανέπτυξαν ιδιαίτερα και πολλά χαρίσματα και έλαβαν εξαιρετική αγωγή. Έκτισαν γέφυρες ανάμεσα στη θεωρία και την πράξη, ένωσαν τον Ελληνισμό με τον Χριστιανισμό. Αγωνίστηκαν ασταμάτητα τον καλό αγώνα και με επιμέλεια, κόπο και προσπάθεια δίδαξαν, κυρίως με το παράδειγμα τους, την απλότητα στη μάθηση, ενώ χαρακτηρίστηκαν και ως οι προστάτες των Γραμμάτων και της Παιδείας.

Στην εκπομπή "Ορθόδοξος Λόγος" της Κυριακής 31/01/2021, ώρες 16:30'-17:20', συζητούνται, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, η ζωή και το έργο των Τριών Ιεραρχών.

Στην παρουσίαση της εκπομπής, ο Επίκουρος Καθηγητής της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης κ. Ιωάννης Λίλης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News