Άγιος Νικόλαος: «Έκρηξη κρουσμάτων» - 22 θετικά κρούσματα στον βρεφονηπιακό σταθμό Αμμούδας

Κρήτη
Άγιος Νικόλαος: «Έκρηξη κρουσμάτων» - 22 θετικά κρούσματα στον βρεφονηπιακό σταθμό Αμμούδας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι ανέφερε ο δήμαρχος στο neakriti.gr

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί τα τελευταία 24ώρα στο νομό Λασιθίου και δη στον Άγιο Νικόλαο καθώς αυξήθηκαν ραγδαία τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στον βρεφονηπιακό - παιδικό σταθμό της Αμμούδας.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο neakriti.gr ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Αντώνης Ζερβός: "Σύμφωνα με τα  αποτελέσματα από τα 90  μοριακά τεστ που διενεργήθηκαν, σήμερα επιβεβαιώθηκαν επιπλέον 12 κρούσματα».

Γεγονός που σημαίνει ότι πλέον τα κρούσματα ανέρχονται συνολικά στα 22 αφού χθες επιβεβαιώθηκαν 10 κρούσματα και συγκεκριμένα, 3 κρούσματα σε εκπαιδευτικούς, 4 παιδιά και δύο σε γονείς".

Το συγκεκριμένο συγκρότημα που έχει προχωρήσει σε αναστολή λειτουργίας, από Δευτέρα θα εξακολουθήσει να παραμένει κλειστό με δεδομένο μάλιστα ότι προκειται για ένα σημαντικο ποσοστό, κρουσμάτων που φθάνει το 10-11% του συνόλου προσωπικού και μαθητών του συγκεκριμένου σχολικού συγκροτήματος.

Στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, βρίσκεται σε εξέλιξη, σύσκεψη παρουσία τοπικών υγειονομικών αρχών, όπου και εκεί υπάρχει προβληματισμός, καθώς 3 νοσηλεύτριες διαγνώστηκαν θετικές στην Covid -19, μετά από rapid test στα οποία υπεβλήθησαν

Νέο κρούσμα σε δημοτικό σχολείο

Επίσης όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, εντοπίστηκε ακόμη ένα κρούσμα στο 3ο δημοτικό σχολείο του Αγίου Νικολάου όπου και εκει θα ακολουθηθούν όλα όσα ορίζει το υγειονομικο πρωτόκολλο.

Υπενθυμίζεται ότι κλειστό παραμένει το ΣΤ2 του 1ου δημοτικού σχολείου Αγίου Νικολάου, καθώς θετικός βρέθηκε ένας μαθητής ενώ σε αναστολή λειτουργίας έχει προχωρήσει το 1ο νηπιαγωγείο καθώς θετική στον ιό διαγνώστηκε μια νηπιαγωγός. 

Σε κάθε περίπτωση, τα αυξανόμενα κρούσματα προκαλούν ανησυχία στη κοινωνία του Αγίου Νικολάου με τις αρχές να κάνουν έκκληση οι πολίτες να ακολουθούν τα μέτρα προστασίας ώστε να περιοριστεί η διασπορά.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News