Τεράστια επιτυχία το Κύπρο-Ελλαδικό Συνέδριο Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής που συνδιοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Κρήτη
Τεράστια επιτυχία το Κύπρο-Ελλαδικό Συνέδριο Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής που συνδιοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το συνέδριο στήριξε ο Σύνδεσμος Καθηγητών ΣΕΑ (ΟΕΛΜΕΚ) και σε αυτό συμμετείχαν πέρα των 325 συμβούλων από Κύπρο και Ελλάδα

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του  Κυπρο-Ελλαδικό Συνέδριο Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 19 και 20 Ιανουαρίου και που συνδιοργανώθηκε και φέτος από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και την Υπηρεσία Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου.  

Το συνέδριο στήριξε ο Σύνδεσμος Καθηγητών ΣΕΑ (ΟΕΛΜΕΚ) και σε αυτό συμμετείχαν πέρα των 325 συμβούλων από Κύπρο και Ελλάδα.

Το ετήσιο «Κύπρο-Ελλαδικό Συνέδριο Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής» που έφερε τον τίτλο: “Η Επαγγελματική Συμβουλευτική και Προσανατολισμός στη μετά-covid19 Εποχή”, και σε αυτό συμμετείχαν επαγγελματίες από το χώρο της Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής από την Κύπρο, την Ελλάδα και το εξωτερικό, με κεντρικό ομιλητή τον Dr. Tristram Hooley Professor of Career Education and Director of Research for the Careers & Enterprise Company, University of Derby.  Ο Dr. Tristan Hooley ανέπτυξε το θέμα «Hope for 2021: The importance of career guidance to the Covid and post-Covid world».

Το συνέδριο προσφώνησε με χαιρετισμό ο Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου Καθηγητής Κώστας Γουλιάμος και ο Δρ. Κυπριανός Δ. Λούης, Διευθυντής Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Ο ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Μιχάλης Κασσωτάκης προσφώνησε με χαιρετισμό την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου ενώ το πρόγραμμα των εργασιών του συνεδρίου περιλάμβανε και παρουσίαση της Καθηγήτριας Επαγγελματικής Αξιολόγησης και Καθοδήγησης Δέσποινας Σιδηροπούλου-Δημακάκου με θέμα «Οι επιπτώσεις της πανδημίας του Covid-19 στα επαγγέλματα και τις δεξιότητες των εργαζομένων».

Το πρόγραμμα των εργασιών του συνεδρίου περιλάμβανε παρουσιάσεις σχετικές με το  θέμα του συνεδρίου “Η Επαγγελματική Συμβουλευτική και Προσανατολισμός στη μετά-covid19 Εποχή” και οι θεματικές ενότητες αφορούσαν μεταξύ άλλων:

  • Οι υπηρεσίες της επαγγελματικής συμβουλευτικής και προσανατολισμού στη μετά-covid 19 Εποχή
  • Adapting career interventions during the Covid-19 pandemic: A case study
  • Covid 19 & young people with disabilities: Challenges and opportunities for the future
  • Ο ρόλος της επαγγελματικής συμβουλευτικής και του συμβούλου σταδιοδρομίας στην μετά-covid19 εποχή
  • Επαγγελματικός προσανατολισμός και συμβουλευτική σε άτομα με αναπηρία: Ζητήματα κοινωνικής δικαιοσύνης στη μετά-COVID-19 κοινωνία
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News