«Αντιθέσεις»: Η πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων & οι διερευνητικές συνομιλίες

Κρήτη
«Αντιθέσεις»: Η πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων & οι διερευνητικές συνομιλίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Παρασκευή στις 21:45 στην ΚΡΗΤΗ TV και στην εκπομπή «Αντιθέσεις», στο επίκεντρο τα Ελληνοτουρκικά .

Αυτή την Παρασκευή στις «Αντιθέσεις» μια μεγάλη συζήτηση για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων με προβολή την επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών που ξεκίνησαν στη Κωνσταντινούπολη και αναμένεται να συνεχιστούν στην Αθήνα.

- Η Ελληνική θέση για μόνη διαφορά στην οριοθέτηση στις θαλάσσιες ζώνες της Υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ, η «εθνική» γραμμή, οι «θολές» προσεγγίσεις και οι διαφορετικές ερμηνείες.

-  Οι Τουρκικές αιτιάσεις και απαιτήσεις σε ένα σύνολο θεμάτων, σε ζητήματα κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων.

- Διαφορά ουσίας ή τυπική μεταξύ των διαδικασιών, διερευνητικών και διαπραγματεύσεων;

- Η συζήτηση για την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και το αναπόσπαστο «κλειδί» της Αιγιαλίτιδας Ζώνης, των Θέσεων και Γραμμών Βάσης αλλά και των Κλειστών ή Ανοιχτών Κόλπων.

- Οι εξελίξεις στη Κύπρο και οι μεγάλες γεωπολιτικές ανακατανομές και επανατοποθετήσεις σε Ανατολική Μεσόγειο και ευρύτερα με αφορμή και το ενεργειακό παίγνιο.

- Ο ρόλος των μεγάλων παικτών ισχύος, των συμμαχιών αλλά και οι στρατηγικές βάθους για την Ελλάδα και την Τουρκία.

Στην εκπομπή καταθέτουν την οπτική τους:

- Ο κ. Γρηγόρης Τσάλτας, Ομότιμος Καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, Διεθνούς Δικαίου του Περιβάλλοντος και Διεθνούς Δικαίου της Ανάπτυξης, πρώην Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου.

- Ο κ. Αλέξης Ηρακλείδης, Ομότιμος Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Ανάλυσης-Επίλυσης Συγκρούσεων, στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας, του Παντείου Πανεπιστημίου.

- Ο κ. Παναγιώτης Τσάκωνας Κύριος Ερευνητής, Επικεφαλής Προγράμματος Ασφάλειας του ΕΛΙΑΜΕΠ, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, σπουδών ασφάλειας & ανάλυσης εξωτερικής πολιτικής, Πανεπιστήμιο Αθηνών.

- Ο κ. Δημήτρης Ξενάκης, Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής - Μεσόγειος, στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

- Ο κ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, Μόνιμος Λέκτορας του Δημόσιου Διεθνούς Δικαίου και Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας στη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ.

- Ο κ. Κωνσταντίνος Γρίβας, Καθηγητής Γεωπολιτικής στη Σχολή Ευελπίδων και Διδάσκων Γεωγραφία της Ασφάλειας στην ευρύτερη Μέση Ανατολή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

- Και ο κ. Στέλιος Αλειφαντής, Πολιτικός Επιστήμονας - Διεθνολόγος.

Αυτή την Παρασκευή στις 21:45 στις «Αντιθέσεις», τα Ελληνοτουρκικά στο επίκεντρο μίας εκπομπής που θα προκαλέσει συζητήσεις.

Επιμέλεια - Παρουσίαση: Γιώργος Σαχίνης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News