Νέα έκκληση για την 15χρονη «μαχήτρια» Ζωή από τα Χανιά

Κρήτη
Νέα έκκληση για την 15χρονη «μαχήτρια» Ζωή από τα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Ουάσινγκτον για το τρίτο κατά σειρά χειρουργείο

Η Ζωή, είναι μια 15χρονη μαχήτρια από τα Χανιά που παλεύει από την ημέρα που γεννήθηκε για να μένει ζωντανή.  

Γεννήθηκε με σύνδρομο VACTERL που αφορά σε συγγενείς ανωμαλίες με καρδιολογικές νεφρικές, ανατομικές και άλλες επιβαρύνσεις. Πρόκειται για ένα σπάνιο σύνδρομο με συχνότητα εμφάνισης 1/10000 έως 1/40000 γεννήσεις άγνωστης αιτιολογίας  που ουσιαστικά αποτελεί αγώνα ζωής. 

Το κορίτσι μετέβη με την μητέρα του στις ΗΠΑ προκειμένου να υποβληθεί σε ένα χειρουργείο που θα της άλλαζε τη ζωή. Το ένα έγιναν τρια κι εκείνη παραμένει από τον Οκτώβριο στο Children’s National Hospital,  της Ουάσινγκτον. 

Έχει υποβληθεί  με επιτυχία σε 2 χειρουργεία και της απομένει το τελευταίο. Όμως για να γίνει  θα πρέπει η οικογένεια να καταθέσει το ποσό που αντιστοιχεί στη συμμετοχή της και ανέρχεται σε περίπου 20.000€.

Ωστόσο δυστυχώς η οικογένεια δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Γι’ αυτό και χρειάζεται τη βοήθεια όλων μας! Μέσω του εθελοντικού σωματείου «Παιδική Χαρά» κάνει έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει προχωρώντας στην κατάθεση ενός συμβολικού έστω ποσού στο λογαριασμό  που έχει ανοιχτεί για το σκοπό αυτό .

Για οποίον ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει με τον Κωνσταντίνο Φιρινίδη, Πρόεδρο του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Παιδική Χαρά», στο τηλέφωνο 6987521698.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος του σωματείου «Παιδική Χαρά», Κωνσταντίνος Φιρινίδης, τα χρήματα θα πρέπει να έχουν κατατεθεί στο νοσοκομείο ως το τέλος του ερχόμενου μήνα. Σε άλλη περίπτωση θα πρέπει το παιδί να επιστρέψει στη Κρήτη χωρίς να έχει ολοκληρώσει τις επεμβάσεις γεγονός που σημαίνει πως όλη η καλή προσπάθεια που έχει γίνει έως τώρα θα πάει χαμένη!

Παιδική χαρά 

Το σωματείο Παιδική Χαρά – Child’s Happiness γεννήθηκε από μια ομάδα νέων ανθρώπων που στόχο έχουν, όπως δηλώνει άλλωστε και το όνομα του σωματείου, να προσφέρει τη χαρά σε όλα τα παιδιά του κόσμου.

Η ιδέα του σωματείου ξεκίνησε πριν από λίγα χρόνια από μια ομάδα ανθρώπων, συγγενών και φίλων, με σκοπό να στηρίξουν ένα δικό τους παιδάκι που έδινε τη μάχη με τον καρκίνο.

Το σωματείο  είναι καθόλα νόμιμο - με Αριθμό Μητρώου 10445/15-10-2018 – και λειτουργεί με βάση τη Θεσσαλονίκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News