«Θρίλερ» με τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη – Αυτόπτης μάρτυρας «καίει» τον καπετάνιο αλιευτικού

Κρήτη
«Θρίλερ» με τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη – Αυτόπτης μάρτυρας «καίει» τον καπετάνιο αλιευτικού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εν αναμονή της πραγματογνωμοσύνης για την προπέλα από την οποία χτυπήθηκε

Αποκαλυπτικά στοιχεία γύρω από τις συνθήκες θανάτου του Σήφη Βαλυράκη φέρνουν στο φως οι έρευνες των λιμενικών αρχών που με εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έχουν ενταθεί.

Η επιστολή της συζύγου του πρώην Υπουργού και οι καταγγελίες του δικηγόρου της οικογένειας που έκαναν λόγο για ανθρωποκτονία, οδήγησαν σε αναβολή της κηδείας του Σήφη Βαλυράκη και στον ορισμό πραγματογνωμοσύνης.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο 78χρονος έπεσε στη θάλασσα εξ αιτίας του κυματισμού που προκάλεσε ένα αλιευτικό ο καπετάνιος του οποίου έκανε επικίνδυνους ελιγμούς γύρω από το φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη.

Αποκαλυπτικές είναι οι μαρτυρίες που έχουν καταγράψει οι αξιωματικοί του Λιμενικού Τμήματος Ερέτριας. Σύμφωνα με αυτές την ώρα που ο πρώην Υπουργός κινείτο με το φουσκωτό του προς το Πεζονήσι, ο καπετάνιος ενός αλιευτικού άρχισε να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς γύρω του. Μάλιστα οι δύο άντρες φαίνεται να λογομάχησαν . Τα απόνερα του αλιευτικού προκάλεσαν όπως κατέθεσαν οι μάρτυρες έντονη ταλάντωση στο φουσκωτό με αποτέλεσμα ο Σήφης Βαλυράκης να χάσει την ισορροπία του και να πέσει στη θάλασσα.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Βαλυράκη εκτίμησε ότι είναι απίθανο ο πρώην Υπουργός να χτυπήθηκε από τη δική του προπέλα γιατί όπως είπε καθόταν στο μπαλόνι, άρα έπεσε στο πλάι. Αναφορικά με το κίνητρο του δράστη είπε ότι πιθανόν να σχετίζονται με την επαγγελματική του στάση και την ιδιοκτησιακή του αντίληψη για τη θάλασσα, που προκαλεί εχθρική στάση προς τους μη επαγγελματίες ψαράδες.

Ο Κρητικός Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης στον οποίο απευθύνθηκε χθες με επιστολή της η σύζυγος του Σήφη Βαλυράκη, κάνοντας λόγο για ανθρωποκτονία και ζητώντας εντατικοποίηση των ερευνών, ανταποκρίθηκε άμεσα. Όλες οι πτυχές της υπόθεσης θα ερευνηθούν εξονυχιστικά τόνισε ο Υπουργός. Ήδη στην Ερέτρια έφτασαν με εντολή του Γιάννη Πλακιωτάκη ανώτατα στελέχη του λιμενικού για να συνδράμουν στο έργο της προανάκρισης.

Υπενθυμίζεται πως από την ιατροδικαστική εξέταση προέκυψε ότι ο θάνατος του πρώην Υπουργού οφείλεται σε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις οι οποίες προκλήθηκαν από θλον και τέμνων όργανο.

Οι αξιωματικοί του Λιμενικού που χειρίζονται την υπόθεση, έχουν στα χέρια τους περιγραφές των ατόμων καθώς και τα χαρακτηριστικά του αλιευτικού σκάφους στο οποίο επέβαιναν και εκτιμούν είναι πλέον θέμα χρόνου να βρεθεί ο ιδιοκτήτης του και όσοι ήταν πάνω σε αυτό.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News