Σχολεία: Έκλεισαν και άλλα τμήματα στην Κρήτη λόγω κορωνοϊού

Κρήτη
Σχολεία: Έκλεισαν και άλλα τμήματα στην Κρήτη λόγω κορωνοϊού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά η λίστα των σχολικών τμημάτων από το υπουργείο Παιδείας

Προβληματισμό προκαλεί ο αριθμός των σχολικών τμημάτων που είναι κλειστά στην Κρήτη λόγω κορωνοϊού από τις 11 Ιανουαρίου, οπότε και άνοιξαν τα δημοτικά και νηπιαγωγεία σε όλη τη χώρα

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία στον Άγιο Νικόλαο κλειστό είναι από σήμερα το ΣΤ2 του 1ου δημοτικού σχολείου Αγίου Νικολάου, καθώς θετικός βρέθηκε ένας μαθητής ενώ σε αναστολή λειτουργίας προχώρησε το 1ο νηπιαγωγείο καθώς θετική στον ιό διαγνώστηκε μια νηπιαγωγός.  

Επίσης όπως έχει γίνει γνωστό από χθες θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε μια δασκάλα του παιδικού σταθμού στην περιοχή Αμμούδα του Αγίου Νικολάου.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο neakriti.gr ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, αποφασίστηκε το σχολείο να μείνει κλειστό προληπτικά μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα, έτσι ώστε να υπάρξει η απαραίτητη επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις, με το ενδεχόμενο της 14ημερης καραντίνας να μοιάζει πιθανό.

Επίσης όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Παιδείας δεν λειτουργεί από σήμερα το 2ο πρωινό τμήμα (προνήπια – νήπια) του 13ου νηπιαγωγείου Ηρακλείου έως και τις 9 Φεβρουαρίου.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα πάντα με νεότερη ανακοίνωση από την ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας δεν λειτουργούν τα εξής τμήματα σχολείων:

  • 2ο πρωινό τμήμα (προνήπια – νήπια) 13ου νηπιαγωγείου Ηρακλείου έως 09/02  
  • ΣΤ2 του 1ου Δημοτικού  Σχολείο Αγίου Νικολάου έως 09/02
  • Β τάξη 2ου ολοήμερου δημοτικού σχολείου Περάματος του δήμου Μυλοποτάμου - 8θέσιο ολοήμερο έως και 04/02
  • Α’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Καντάνου Σελίνου έως 03/02
  • -Δ1 του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων έως 03/02
  • -Δ2 του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σητείας έως 03/02 και Ε2 του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σητείας έως 31//01
  • -Στ2 του 52ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου έως 28/01
  • -Β2,Γ2,Δ2 του Δημοτικού Σχολείου Ψαρής Φοράδας έως 28/01

Τέλος σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση από το  Υπουργείο Παιδείας, σε αναστολή λειτουργίας βρίσκεται το  0,2926%,  των σχολείων και το 0,2334% των  τμημάτων της χώρας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News