Ανθρώπινος σκελετός στις Α. Γούβες: Άτομο νεαρής ηλικίας «μαρτυρούν» οι πρώτες ενδείξεις

Κρήτη
Ανθρώπινος σκελετός στις Α. Γούβες: Άτομο νεαρής ηλικίας «μαρτυρούν» οι πρώτες ενδείξεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται το θρίλερ με την αποκάλυψη ανθρώπινου σκελετού στην περιοχή των Άνω Γουβών καθώς αναμένονται τα πρώτα συμπεράσματα του εργαστηριακού ελέγχου

Με αξονική τομογραφία η οποία έχει προγραμματιστεί  για σήμερα, ξεκινά ο κύκλος της ιατροδικαστικής έρευνας για τα ανθρώπινα απομεινάρια τα οποία εντοπίστηκαν την Κυριακή στις όχθες του ποταμού στην περιοχή των άνω Γουβών.

Οι πρώτες ενδείξεις υποδεικνύουν ότι το κρανίο και τα οστά ανήκουν σε άτομο νεαρής ηλικίας γεγονός που καθιστά εκ των πραγμάτων πιο προσεκτική τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Αυτό  σε συνδυασμό με το γεγονός ότι πιθανότατα πρόκειται για πλήρες ανθρώπινο σώμα το οποίο φαίνεται  να ήταν θαμμένο εκεί κάτω από την πυκνή βλάστηση και δεν έχει μεταφερθεί από τα νερά που πλημμύρισαν την περιοχή τους προηγούμενο διάστημα, πυκνώνουν το μυστήριο.

Οι πλημμύρες ωστόσο βοήθησαν στη αποκάλυψη του μακάβριου ευρήματος καθώς το πέτρινο ανάχωμα υποχώρησε φέρνοντας στη επιφάνεια αρχικά το κρανίο και στη συνέχεια τα υπόλοιπα οστά από τον κορμό του θύματος

Κάτοικος των Γουβών που περπατούσε το μεσημέρι μέσα στην κοίτη του ποταμού, παρατήρησε από μακριά τη νέα κατάπτωση . Πλησιάζοντας διέκρινε το ανθρώπινο κρανίο και τα οστά και σήμανε συναγερμό στις αρχές. Αστυνομικοί του τμήματος Χερσονήσου έσπευσαν στο σημείο και πιστοποίησαν ότι πρόκειται για απομεινάρια ανθρώπινου σώματος.

Το κρανίο φαίνεται άθικτο και φέρει πλήρη οδοντοστοιχία, γεγονός που θα βοηθήσει τους ιατροδικαστές να εξετάσουν και να χρονολογήσουν τα ανθρώπινα απομεινάρια. Τα προηγούμενα έτη στο συγκεκριμένο σημείο υπήρχε εξαιρετικά  πυκνή βλάστηση  με βάτα και η πρόσβαση ήταν αδύνατη ακόμη και από γειτονικά χωράφια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News