Κρήτη

ΒΟΑΚ: Έτσι θα είναι ο νέος Κρητικός αυτοκινητόδρομος

Το έργο θα παρουσιαστεί στα τέλη Φεβρουαρίου με την άφιξη στελεχών του υπουργείου στην Κρήτη

Με βασικό χρονοδιάγραμμα να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου στις αρχές του 2022, ο νέος αυτοκινητόδρομος της Κρήτης που αρχικά αφορά το κομμάτι Χανιά - Άγιος Νικόλαος, θα είναι ένας συνδυασμός νέων χαράξεων αλλά και ριζικών παρεμβάσεων σε πολλά σημεία κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου, όπως ανακοινώθηκε στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής» της ΚΡΗΤΗ ΤV ενώ  θα υπάρξουν παράλληλα έργα στο κομμάτι Καστέλι - Χανιά και Παχιά Άμμος - Σητεία.

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Υποδομών Γιάννη Κεφαλογιάννη με βάση το σχεδιασμό προβλέπονται πάνω από 20 τούνελ συνολικού μήκους περίπου 40 χιλιομέτρων. Τα τούνελ σχεδιάζονται σε σημεία όπου η νέα χάραξη θεωρείται δεδομένη όπως το κομμάτι του Εσταυρωμένου στο Ρέθυμνο, το σημείο του δρόμου στη Γεωργιούπολη αλλά και το κομμάτι του οδικού δικτύου στο ύψος των Σισσών. Μάλιστα σε αυτά τα σημεία σύμφωνα με τον κ. Κεφαλογιάννη μιλάμε για νέα χάραξη δηλαδή πολύ απλά για νέο δρόμο.

Η πιο μεγάλη χάραξη προβλέπεται για το κομμάτι στο ύψος των Σισσών μιας και εκεί η χρειάζεται μια νέα χάραξη που αφορά γεωλογικές παρεμβάσεις με σήραγγες λόγω του ορεινού ανάγλυφου που χαρακτηρίζει τη περιοχή. Δεν αποκλείεται και ο σχεδιασμός νέας χάραξης στο ύψος των συνόρων της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου – Λασιθίου, κομμάτι που είναι απόλυτα συνδυασμένο, σύμφωνα με τον υπουργό, με την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που αφορά το κομμάτι από τη Χερσόνησο έως τη Νεάπολη.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια