Κρήτη

Ο Γιώργος Παπανδρέου για τον αιφνίδιο θάνατο του Σήφη Βαλυράκη: «Μεγάλη η οδύνη για τον χαμό του»

«Μεγάλη η οδύνη για τον χαμό του και ο τρόπος που "έφυγε" έτσι ξαφνικά»

Βαθιά συγκινημένος ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μίλησε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV για τον Σήφη Βαλυράκη

Με βαθιά θλίψη μίλησε ο πρώην πρωθυπουργός στην ΚΡΗΤΗ TV και στην Κατερίνα Σαλαπάτα, για την ξαφνική απώλεια ενός ανθρώπου, ενός πολιτικού με σταθερότητα, συνέπεια και προσήλωση σε αρχές που εμπνέουν, όπως ο ίδιος είπε. 

Μίλησε για τον πολιτικό και τον άνθρωπο Σήφη Βαλυράκη, όπως είπε ήταν ένας άνθρωπος βαθιά δημοκρατικός, χαμηλών τόνων, αλλά με πολύ βαθιά πίστη, συνέπεια, θάρρος, κουράγιο και συστηματικότητα στη σκέψη του.

Όπως είπε ο πρώην πρωθυπουργός «τον γνώρισα στη Σουηδία στο ΠΑΚ στο Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα, που ήταν τότε ο αγώνας για τη δημοκρατία ενάντια στη Χούντα. Είχε φυλακιστεί και κατάφερε να αποδράσει για πρώτη φορά, αλλά και δεύτερη φορά από τις φυλακές της Κέρκυρας».

Περιέγραψε πως «είχε κολυμπήσει μέχρι την Αλβανία για να σωθεί», βέβαια, όπως είπε «εκεί τον θεώρησαν πράκτορα της Ελλάδας. Φυλακίστηκε στην Αλβανία και θυμάμαι», ανέφερε χαρακτηριστικά «τον αγώνα που έκανε ο πατέρας μου ο Ανδρέας Παπανδρέου, - γνωρίζοντας πως η Αλβανία είχε καλή σχέση με την Κίνα, κατάφερε να μεταφέρει το μήνυμα προς την ηγεσία της Κίνας και εκείνοι να ζητήσουν από την ηγεσία της Αλβανίας να τον απελευθερώσουν».

Όπως είπε μεταξύ άλλων βρέθηκαν στη Σουηδία, όπου έζησαν και εργάστηκαν εκεί, ενώ δέθηκαν και οικογενειακά, καθώς του βάφτισε και το παιδί του.

«Στη Σουηδία βρεθήκαμε μαζί, παλέψαμε μαζί, δουλέψαμε μαζί. Η δουλειά των περισσοτέρων Ελλήνων ήταν να είμαστε καθαριστές σε πολλά μεγάλα μαγαζιά και εργοστάσια. Μαζί ονειρευόμασταν την επιστροφή και οργανώναμε με κάθε τρόπο την αντίσταση ενάντια στην Χούντα. Δεθήκαμε οικογενειακά, εγώ βάφτισα το παιδί του».

Παρακολουθήστε το απόσπασμα από το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV: 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια