Κρήτη

Νοσηλείες κορωνοϊού στην Κρήτη: 3 διασωληνωμένοι – Μικρή αύξηση ασθενών στις κλινικές Covid

Οι νοσηλείες ανά νοσοκομείο στο νησί

Μικρή αύξηση δείχνει ο συνολικός αριθμός των νοσηλειών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία της Κρήτης, καθώς 39 συμπολίτες μας (σε σχέση με 36 την προηγούμενη εβδομάδα) νοσηλεύονται στις κλινικές Covid και τις κλίνες ΜΕΘ.

Από τους 36 ασθενείς , οι 31 (ήταν 28 την προηγούμενη εβδομάδα) νοσηλεύονται σε κλινικές Covid και οι 8 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, εκ των οποίων, οι 3 είναι διασωληνωμένοι (ήταν 4 την προηγούμενη εβδομάδα).

Ειδικότερα:

ΠΑΓΝΗ

4 ασθενείς στην Κλινική Covid

5 ασθενείς στην ΜΕΘ, οι 3 διασωληνωμένοι

ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ

6 ασθενείς στην Κλινική Covid

1 ασθενής στην ΜΕΘ, δεν είναι διασωληνωμένος

ΧΑΝΙΑ

15 ασθενείς στην Κλινική Covid

ΡΕΘΥΜΝΟ

1 ασθενής στην Κλινική Covid

1 ασθενής στην ΜΕΘ, δεν είναι διασωληνωμένος

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

1 ασθενής στην κλινική Covid

1 ασθενής στην ΜΕΘ, δεν είναι διασωληνωμένος

ΣΗΤΕΙΑ

4 ασθενείς στην κλινική Covid

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Καμία νοσηλεία Covid

ΝΕΑΠΟΛΗ

Καμία νοσηλεία Covid

Ακόμη 8 επιβεβαιωμένα κρούσματα μετάλλαξης του κορωνοϊού στην Κρήτη

Ακόμη 8 κρούσματα του νέου στελέχους του κορωνοϊού ή διαφορετικά της μετάλλαξης του κορωνοϊού, επιβεβαιώθηκαν χτες στο Ηράκλειο.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, είχαν σταλεί 19 «ύποπτα» δείγματα για μετάλλαξη του ιού από το Ιολογικό εργαστήριο της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Κρήτης, για περαιτέρω ανάλυση στο ΙΙΒΕΑΑ της Αθηνάς (Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών, Ακαδημίας Αθηνών), εκ των οποίων 8 δείγματα βρέθηκαν τελικά θετικά στο νέο στέλεχος του ιού.

Πλέον, στο νησί έχουν επιβεβαιωθεί συνολικά 9 κρούσματα του νέου στελέχους του κορωνοϊού ή διαφορετικά της μετάλλαξης του κορωνοϊού, καθότι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα μετάλλαξης του κορωνοϊού, «άνηκε» σε μια ηλικιωμένη γυναίκα στο Ηράκλειο.

Όλα δείχνουν πλέον πως υπάρχει διασπορά του μεταλλαγμένου στελέχους στην Κρήτη αλλά και στην υπόλοιπη χώρα, με την διαφορά πως, όπως υπενθυμίζεται, το Ιολογικό εργαστήριο της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Κρήτης και ένα ακόμα στην Αθήνα, είναι τα μοναδικά που αυτή την ώρα διαθέτουν την τεχνογνωσία για να ανιχνεύσουν την μετάλλαξη στο γονιδίωμα της ακίδας του ιού και κατά συνέπεια να επαληθευτεί αν ένα δείγμα είναι θετικό στο νέο στέλεχος του κορωνοϊού.

Το αντίστοιχο κέντρο του ΑΠΘ αναμένεται να εισάγει την εν λόγω τεχνολογία μέσα στις επόμενες ημέρες.

Σε ολόκληρη την επικράτεια της χώρας εντοπίστηκαν συνολικά 32  κρούσματα του νέου στελέχους του κορωνοϊού, 8 εκ των οποίων στο Ηράκλειο.

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια