Αγνοείται ο Σήφης Βαλυράκης - Επί σειρά ετών βουλευτής στα Χανιά και υφυπουργός Δημόσιας Τάξης

Κρήτη
Αγνοείται ο Σήφης Βαλυράκης - Επί σειρά ετών βουλευτής στα Χανιά και υφυπουργός Δημόσιας Τάξης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκ των ιστορικών στελεχών του «ανδρεϊκού» ΠΑΣΟΚ

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στα Χανιά, τόπο καταγωγής και εκλογική περιφέρεια του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σήφη Βαλυράκη, η είδηση ότι αγνοείται η τύχη του από το μεσημέρι της Κυριακής. Στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, άνθρωποι του στενού περιβάλλοντος του, φίλοι και παλιοί έμπιστοι συνεργάτες του, περνούν ώρες αγωνίας.

Ο Σήφης Βαλυράκης είναι από τα στελέχη που εξακολουθούν να κρατούν συνεχή επαφή με την τοπική οργάνωση του Κινήματος Αλλαγής, μάλιστα ανήκει στον τομέα εξωτερικών υποθέσεων και σύμφωνα με την Γραμματέα του ΚΙΝΑΛ στα Χανιά κ. Χρύσα Μακράκη Χαριτάκη, επικοινωνούσε τηλεφωνικά τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα με τα τοπικά στελέχη ζητώντας να ενημερωθεί για ζητήματα των Χανίων. «Ενδιαφέρεται πάντα να μάθει αν υπάρχει πολιτικό έλλειμμα. Με τον Σήφη Βαλυράκη αισθανόμαστε ότι έχουμε μια ομπρέλα προστασίας» είπε στη Ν.Κ. η κ. Χαριτάκη ευχόμενη οι έρευνες για τον εντοπισμό του να έχουν αίσιο τέλος.

Σύμφωνα με την ίδια, ο Σήφης Βαλυράκης σκόπευε να έρθει στα Χανιά το επόμενο διάστημα, μόλις αρθούν τα περιοριστικά μέτρα στις μετακινήσεις. Εξάλλου συνήθιζε σε κάθε κάθοδο του να συναντά φίλους και παλιά στελέχη του ΚΙΝΑΛ ,σε χαλαρή πάντα διάθεση.

Ο επί σειρά ετών βουλευτής Χανίων, είναι σύμφωνα με ανθρώπους του περιβάλλοντος του δεινός ψαροντουφεκάς, είναι χειμερινός κολυμβητής και λατρεύει τη θάλασσα. Υπενθυμίζεται ότι την περίοδο που διωκόταν από το καθεστώς της χούντας των συνταγματαρχών, κι ενώ είχε φυλακιστεί στις Φυλακές της Κέρκυρας, κατάφερε να αποδράσει και να φτάσει κολυμπώντας μέχρι την Αλβανία.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, άκαρπες παραμένουν έως τώρα, 30 λεπτά μετά τις 8, οι έρευνες από το λιμενικό σώμα για τον εντοπισμό του 77χρονου που επέβαινε σε φουσκωτό στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας.

Σύμφωνα το λιμενικό σώμα το φουσκωτό εντοπίσηκε από σκάφος του Λιμενικού χωρίς ωστόσο τον 77χρονο πρώην υπουργό να επιβαίνει σε αυτό.  Στις έρευνες στη θαλάσσια περιοχή συμμετέχει και ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News