Μπαράζ λουκέτων: «Νέκρωσε» και πάλι το Καμαράκι

Κρήτη
Μπαράζ λουκέτων: «Νέκρωσε» και πάλι το Καμαράκι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι εκτιμήσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Κρήτη

Ανησυχητικές εικόνες με κλειστά καταστήματα τα οποία έβαλαν οριστικό λουκέτο σε έναν από τους πιο εμπορικούς δρόμους του Ηρακλείου, κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός της ΚΡΗΤΗ TV.

Η εικόνα που παρουσιάζει ένα μεγάλο τμήμα της Λεωφόρου Καλοκαιρινού, η οποία ερημώνει, είναι χαρακτηριστική της κατάστασης.

Την ίδια ώρα, κλίμα αβεβαιότητας και σύννεφα φόβου για το πόσοι τελικά θα αντέξουν από τις συνέπειες της Πανδημίας και της γενικότερης κρίσης, επισκιάζουν την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και στο νησί μας.

Και μπορεί η πλειοψηφία των καταστημάτων του λιανεμπορίου να ανέβασε ρολά με μέτρα και κανόνες, όμως μια στις 4 επιχειρήσεις επέλεξε να μην ανοίξει τόσο σε Πανελλαδικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, σύμφωνα με τον Χαράλαμπο Λεκάκη.

Δυσοίωνα είναι τα μηνύματα από την αγορά για το 2021, καθώς όπως εκτιμάται αρκετές μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν θα μπορέσουν να σταθούν και πάλι όρθιες καθώς δεν θα μπορέσουν να καλύψουν τη ζημιά του lockdown που προκλήθηκε.

Για σημαντική αύξηση της ανεργίας στο νησί μας και σε αρκετούς κλάδους, έκανε λόγο ο Στέλιος Βοριάς, ενόψει της ανακοίνωσης των στατιστικών στοιχείων για την ανεργία από τον ΟΑΕΔ.

Και στον χώρο της εστίασης, εκτιμάται ότι στις 3 επιχειρήσεις, η μια δεν θα ανοίξει, τους προσεχείς μήνες, με την Μαρία Αντωνακάκη να περιγράφει το ομιχλώδες τοπίο στις τάξεις των επιχειρηματιών.

Σύμφωνα με στοιχεία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, το 2020 άνοιξαν 1.149 επιχειρήσεις ενώ οι διαγραφές ανήλθαν στις 625. Τους προσεχείς μήνες ωστόσο, θα διαφανεί η πραγματική εικόνα για την επιβίωση ή όχι των επιχειρήσεων οι οποίες βρίσκονται ήδη στον πάγο.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News