Ο καιρός στην Κρήτη: Πότε «χαλάει» ο καιρός - Χιόνια στην υπόλοιπη χώρα

Κρήτη
Ο καιρός στην Κρήτη: Πότε «χαλάει» ο καιρός - Χιόνια στην υπόλοιπη χώρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πότε αναμένονται βροχές στην Κρήτη - Ο καιρός της εβδομάδας από την ΕΜΥ

Δε φαίνεται πως επηρεάζουν την Κρήτη τα διαδοχικά «κύματα» κακοκαιρίας που πλήττουν ήδη από χτες, Σάββατο την Ελλάδα και αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι και την Τρίτη.

Ωστόσο, η λιακάδα στο νησί δε φαίνεται πως θα «κρατήσει» για πολύ ακόμη, καθώς, την Πέμπτη αναμένονται τοπικές βροχές στην Κρήτη, ενώ από την Τετάρτη η θερμοκρασία πρόκειται να σημειώσει αισθητή πτώση, σε ολόκληρη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί, καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Την ίδια στιγμή, σε ισχύ βρίσκεται και σήμερα, Κυριακή, το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, καθώς και το Έκτακτο Δελτίο Θυελλωδών Ανέμων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, ήδη από το μεσημέρι του Σαββάτου έχει εμφανιστεί, κυρίως στα δυτικά της χώρας, η πρώτη επιδείνωση του καιρού, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις νότιους ανέμους.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα «χτυπήσουν» από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πιθανώς πρόσκαιρα αργά το βράδυ στη δυτική Πελοπόννησο, με εξασθένηση από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Ωστόσο νέα επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από τις πρωινές ώρες της Τρίτης από τα βορειοδυτικά, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της βόρειας χώρας, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις ανέμους.

Θυελλώδεις Νοτιάδες

Πάντως, μέχρι και τη Δευτέρα στα πελάγη της χώρας θα επικρατήσουν ισχυροί νότιοι άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ.

Ο καιρός σήμερα στην Κρήτη

Αναφορικά με την Κρήτη, σήμερα, Κυριακή, αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφορ. Νωρίς το πρωί και το βράδυ τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην Ελλάδα

Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο νεφώσεις με βροχές που τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα κυρίως τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση. Στα ανατολικά θα είναι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια.

Τρίτη:

Νέα επιδείνωση του καιρού αρχικά στα βορειοδυτικά με βροχές και στις θαλάσσιες παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα και πιθανώς τοπικά να είναι έντονα. Από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από τα βόρεια.

Τετάρτη:

Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά (εκτός της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης) λίγες νεφώσεις. Στα υπόλοιπα παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και στο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοανατολικά σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Πέμπτη:

Στα ανατολικά και τα νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως σε Εύβοια, Κυκλάδες και Κρήτη και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που το βράδυ στα δυτικά θα αυξηθούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα και τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός στα ηπειρωτικά, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια, στα βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρός.

Παρασκευή:

Στα δυτικά νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη χώρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και πρόσκαιρα στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, όμως τις πρωινές ώρες στα βόρεια θα σημειωθεί παγετός.

(Φωτογραφία Unsplash)

Δείτε ΕΔΩ την αναλυτική πρόγνωση του καιρού

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News