Νοτιάδες έντασης έως 8 μποφόρ θα «σαρώσουν» την Κρήτη

Κρήτη
Νοτιάδες έντασης έως 8 μποφόρ θα «σαρώσουν» την Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες την Κυριακή

Για ισχυρούς νοτιοδυτικούς ανέμους που θα πνέουν στην Κρήτη προειδοποιεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου καθώς την Κυριακή θα φτάσουν σε ένταση 3-6 και τοπικά 7-8 μποφόρ.

Στο νησί μας προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου .

Σύμφωνα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου:

– Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων στην περιοχή μας πλοίων και μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης των σκαφών τους.

– Ορμούντα επαγγελματικά αλιευτικά και μικρά σκάφη να αποφύγουν τη δραστηριοποίησή τους κατά το χρόνο ισχύος του δελτίου καιρικών φαινομένων.

– Ρυμουλκά, ναυαγοσωστικά, αλιευτικά και εθελοντικές ομάδες καλούνται να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για παροχή συνδρομής σε περίπτωση που απαιτηθεί.

– Καλούνται τα τοπικά, έντυπα και ηλεκτρονικά, μέσα μαζικής ενημέρωσης για τη συχνή αναμετάδοση των παραπάνω εντολών – οδηγιών καθ’ όλη τη διάρκεια που θα βρίσκονται σε ισχύ τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

– Τέλος, γνωρίζεται ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

Για αναλυτική πρόβλεψη καιρού πατήστε (ΕΔΩ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News