Κρήτη

Μαχητικές κινητοποιήσεις από τους φοιτητές στην Κρήτη

Φώναξαν και απαίτησαν χρηματοδότηση για ανοιχτές σχολές - «Όχι για αστυνόμους και διαγραφές»

Με συγκεντρώσεις σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο για τις σπουδές, τη μόρφωση και το μέλλον τους, διαδήλωσαν σε όλη την Κρήτη φοιτητές, διεκδικώνταςνα ανοίξουν οι σχολές τους που εδώ και έναν περίπου χρόνο παραμένουν κλειστές, και «απαιτώντας να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που υποβαθμίζει τις σπουδές, εισάγει νέους ταξικούς φραγμούς και εντείνει την καταστολή με πειθαρχικούς κώδικες και αστυνομία για να περπατήσουν χωρίς αντιδράσεις τα σχέδια της κυβέρνησης», όπως οι ίδιοι αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Οι φοιτητές «με τον ανυποχώρητο αγώνα τους, ιδιαίτερα σε αυτές τις συνθήκες, ξεκαθαρίζουν στην κυβέρνηση σε όλους τους τόνους πως το σχέδιο της δεν θα περάσει. Δεν κάνουν βήμα πίσω από τα δίκαια αιτήματά τους για επαναλειτουργία του Πανεπιστημίου, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας Υγείας, για απόσυρση του απαράδεκτου νομοσχεδίου», τονίζουν.

Οι Φ.Σ. ΜΗ.ΠΕΡ ,ΜΗ.ΧΟΠ., ΕΛΜΕΠΑ Χανίων, Σύλλογος Εστιακών Χανίων, Ενιαίος Σύλλογος Πολυτεχνείου Χανίων στα Χανιά, Βιολογικό και CSD, Επιτροπές Αγώνα ΕΛΜΕΠΑ Ηρακλείου, Ψυχολογία, Δασκάλων και Εστιών Ρεθύμνου στο Ρέθυμνο, διαδήλωσαν και ένωσαν τη φωνή τους όλοι μαζί.

Διαμήνυσαν από τις ντουντούκες και τα μεγάφωνα: «Ένα χρόνο με κλειστές σχολές οι φοιτητές είμαστε ξανά στο δρόμο», απαιτώντας τα 30 εκατομμύρια που η κυβέρνηση δίνει για να συστήσει σώμα της αστυνομίας, να δοθούν για να ανοίξουν με όλα τα απαραίτητα μέτρα οι σχολές, δυναμώνοντας τα συνθήματά τους: «Απ’ τα ιδρύματα μας δε λείπει αστυνομία, δώστε λεφτά, καθηγητές, βιβλία» φώναξαν και απαίτησαν χρηματοδότηση για ανοιχτές σχολές, όχι για αστυνόμους και διαγραφές.

Οι φοιτητές ανανέωσαν το ραντεβού τους στους δρόμους, δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη ακόμα και θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για ένα Πανεπιστήμιο Δημόσιο και δωρεάν, που θα προωθούν την μάθηση και την έρευνα της κοινωνίας και όχι την επιχειρηματική δράση και τις επενδύσεις των λίγων. Οι κινητοποιήσεις κατέληξαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης όπου οι φοιτητές κατέθεσαν τα αιτήματά τους. 

Όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι των φοιτητών έχουν ανάγκη από ένα πανεπιστήμιο που θα προσφέρει ολοκληρωμένη γνώση, όχι πτυχία με κατηγοριοποίηση και σκόρπιες γνώσεις, που θα διευκολύνονται οι φοιτητές των εργατικών και λαϊκών οικογενειών για να σπουδάσουν και όχι ένα πανεπιστήμιο των διαγραφών και ταξικών φραγμών, ένα πανεπιστήμιο ελεύθερου προβληματισμού, ωρίμανσης των νέων και όχι κέντρο καταστολής να ανοίξουν τώρα οι σχολές.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια